Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Pa jel ovaj nas kukuruz kvalitetniji nego onaj tamo?Ja mislim da nema zime

Uskoro ce jecam i psenica sa Ukrajinskim kukuruzom taman dovoljno, izvoznici nema vise kome da prodaju po ovim cenama, prestala je u svetu i traznja za novim rodom, prvu kisu je dobio, vise je zasejano u svim zemljama 15 % na svetskom nivou, eur 98 din, ima naznake da ce i Rusija pistiti u sledecih 10n dana izvoz viskova svoje psenice da bi oslobodila skladista za novi rod, jel Ti jos nesto treba biti zanimljivo?
Uf, uf, koliko si ti samo ovde neistina izneo. Nema bas nekog smisla demantovati svaku od njih. Samo bih podsetio jednim linkom na americku setvu http://www.nass.usda.gov/Newsroom/2011/03_31_2011.asp, i dodao da je naglaseno da je to i dalje manje nego 2008, a potrebe su vece. Dodao bih i na zakonsko povecanje prisustva biodizela. Ne treba ni zaboraviti da je stanje useva u mnogim zemljama lose, zbog kasne setve, koja je skoro u celoj severnoj hemisferi kasnila, a sada se u mnogim evropskim zemljama pojavio i problem suse, a kod amera visak padavina.
Sve u svemu, ovaj tvoj komentar svrstavam u masu onih koji se ovih dana pojavljuju i koji imaju za cilj spinovanje teme i obaranje cene novog roda.

Uf, uf, koliko si ti samo ovde neistina izneo. Nema bas nekog smisla demantovati svaku od njih. Samo bih podsetio jednim linkom na americku setvu http://www.nass.usda.gov/Newsroom/2011/03_31_2011.asp, i dodao da je naglaseno da je to i dalje manje nego 2008, a potrebe su vece. Dodao bih i na zakonsko povecanje prisustva biodizela. Ne treba ni zaboraviti da je stanje useva u mnogim zemljama lose, zbog kasne setve, koja je skoro u celoj severnoj hemisferi kasnila, a sada se u mnogim evropskim zemljama pojavio i problem suse, a kod amera visak padavina.
Sve u svemu, ovaj tvoj komentar svrstavam u masu onih koji se ovih dana pojavljuju i koji imaju za cilj spinovanje teme i obaranje cene novog roda.

U ovom izvestaju kazu da su zasejane povrsine vece. Biodizel se nepravi iz kukuruza, vec bioetanol,ostalo sto si naveo je nagadjanje, a suse u Srbiji i na drugim hemisverama nije isto, tamo je dozvoljena genetski modifikovana proiyvodnja. Na cenu utice ponuda i traznja, danas do novog roda traznja je za 28% MANJA nego ponuda.

Kukuruz iz Amerike samo u 15% slucajeva ide na tryista na koji ide nas kukuruz, te nam oni nisu konkurencija.

тачно тако.

чиста математика.

не може да се обогати неко са 3 ланца кукуруза, ко ради имаће. под тиме мислим 20 и више ланаца кукуруза, 20 и више ланаца сунцокрета, 20 и више

ланаца жита.

ако сте пољопривредник, а ако нисте, онда са 5 ланаца кукуруза можете да се рекреирате.
citam i ne verujem sta sve AKO STE POLJOPRIVREDNICI pisete
Pa zar JA koji sam sejao,timario,igrao pipirevku,obrao,cuvao ga vise od pola godine ne zasluzujem da dobijem najvise od konacne cene kukuruza ? ?
Prosle godine u ovo vreme sam prodao po 13 dnara za samo dva- tri meseca cena je bila skoro duplo PA ZAR JE TO UREDU?
Slazem se da je cena visoka za dalju preradu upotrebu kukruza ALI NIJE UREDU da koje kakvi PREKUPCI,NAKUPCI i ostali KUKCI uvek zarade vise od mene(nas) proizvodjaca
Taman i da je 100 dinara kukuruz TREBA PROIZVODJAC da dobije bar 90-95% od maximalne cena
Mante se price proizvodjacke cene pa zar mi proizvodjaci ne treba da zaradimo malo ,pa i neku extra kintu na koju nismo ni mislili ? ?
Ja nisam gadljiv na vecu cenu...ne znam za Vas

Poslednja izmena:
pa i pivu je proizvodjacka cena oko 7 dinara za flasu, pa ga placamo 50.

pa bar ove godine je proizvodjac dobio 90% cene.

i tako ce ubuduce da bude.

bez ljutnje.

a i logicno je da kada ulozis dinar, ocekujes jos jedan dinar zarade, to je nesto najminimalnije.

Poslednja izmena:
Kod nas cena 1000 dinara 40 kg dzak, cena ide gore bio je 950 din za dzak.Trenutno 25 din za kg.Raska ,Novi Pazar.

Ovde se kod nas stopirala prodaja/kupovina.
Spominje se da je cak pao i na 17.
Al' to nisu proverene informacije.

@KishRobert
U petak sam bio u beceju, nekim poslom i svratio do rodjaka, on je krunio nekoj farmi sto drzi i leze pilice, placeno mu je 23.10din

U Budimpesti minimalni skok od 20 para u odnosu na petak...u Novom Sadu vec par dana cena 20,50 bez pdv prirodno suv,vestacki koju paru skuplji...Danas merena vlaga iz ambara 16-17

Nazad
Vrh