Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
organizovana MAFIJA je sve u ovoj drzavi
nisu krenuli subvencionisani krediti a i ako krenu bice posle setve,dakle ljudi ce biti prinudjeni da daju kukuruz pocenama koju budu nudili
Sramota ::lose:: :zli: :zli:

ljudi ajd malo zdravog razuma.Kukuruz JUS kvaliteta sadrzi do 2% loma nebitno V.suv P.suv.

Pored ostalih prednosti koje su kolege navele,prirodno susen kukuruz nema mikotoksina :cao:

sasa22 je napisao(la):
ljudi ajd malo zdravog razuma.Kukuruz JUS kvaliteta sadrzi do 2% loma nebitno V.suv P.suv.
to je jus a koliki je stvaran ,uz to taj lom iz vestacki suvog niko nece da jede sem bikova. znam jer smo ga vejali za izvoz a bogme ima malo vise nego 4% isao burazer za crnu goru.

Pa stvaran je, da sam predao xxxx kg i da su mi racunali 4% loma i 2% necistoce.I sad ce prica to je kradja, nije kradja, vetar na starijim susarama taj lom izduva, dok novije imaju neki tip "selektora" u procesu susenja.
@ dolovac
moguce da sam obrno

sasa22 je napisao(la):
Pa stvaran je da sam predao xxxx kg i da sum racunali 4% loma i 2% necistoce.I sad ce prica to je kradja, nije kradja, vetar na starijim susarama taj lom izduva dok novije imaju neki tip "selektora" procesu susenja.
@ dolovac
moguce da sam obrno
postoji vetrena komora koja usisava prasinu,ima suber na ventilatoru kojim se regulisa jacina "usisavanja" prasine a samim povecavanjem usisa veci su i gubici na susenju a bolji ili cistiji je posle kukuruz

@mims
Proveri kod nekog strucnjaka za stocnu hranu,recimo poljoprivredni fakultet Novi Sad,ishrana ne prezivara...prof.Kovcin ili prof Beukovic :cao:.Ja sam drzao koke nosilje i znam koliko su one osetljive na mikotoksine koji se nalaze u vestacki susenom kukuruzu :cao:

Nazad
Vrh