Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
da vas upozorim da nam na svetskim berzama ne cvetaju ruze.

Koliko je kukuruz u Sečanj ? Tu kod mene kupuju kukuruz za 20 din i nose kamionima za Sečanj .....
Post je spojen: [time]1299760571[/time]

Konkretno ??

Konkretno nece biti ocekivana cena od 30 din! Moze nam se desiti 2007-2008 godina. Al kako smo mi alavi, bas to ce se i desiti.

Danas prodao 16t tel-kel za 18din 21%vlaga ::lose:: Ide cena od podedeljka dole,ZZ Becej 17,5din.

konkretno, kukuruz trenutno 6.92$/buselu a u spicu cene je isao za oko 7.32$
pariz 220e/t a isao je i nesto preko 240e za isporuku u junu.
u pesti se vrlo slabo trguje vec danima.stoji cena 58.000 forinti za isporuku u avgustu,
ali nit ko kupuje nit ko prodaje.

pa!?

prica se svasta da bi oborili cenu, kad seljaku treba novaca.A izvoz nece zabraniti jer je to JEDINI priliv novca za drzavu, i za mnogo nas.To su uradili jednom vise nesmeju..... :nono: moje licno misljenje.i da zabrane sad u martu nema smisla, mozda u jul-avgust a ne sada.

Mala kolebanja oko cene nista drugo, spekulacija........gde smo sa setvom, pa jos ni na njivu nemozemo uci....... ::lose::

neprave oni, nego se pometnja desava na svetskim trzistima.Al sad ce biti ja radim za njih i svi se urotili protiv srpskog seljaka

srdjan žorž je napisao(la):
Od danas nova cena u Granexportu 18,50 plus pdv.Prave pometnju na trzistu da bi otkupili sto vise. :udri: ::lose::
Ovo je realnost! Apeluju iz svetske trgovinske organizacije da su previsoke cene hrane!
Post je spojen: [time]1299853548[/time]

CENA TOLIKO PALA DA IZVOZNICI NEMOGU DA PLATE NI 18 din.
IDVOR PALA CENA 19.95 LAGER, 18,48 TEL KEL, SAKULE STALO SA OTKUPOM, KAZU DA CE JOS SMANJITI SLEDECE NEDELJE!

prica za malu decu, nemojte im verovati obaraju cene, a kukuruza treba stigli su barze....100%

Do juce vecina ste rekli da ce biti jos skuplji i sta je sad? :sta: Prilikom prvog pada cene ta vecina je promenila misljenje i sad kao sve je to realno.
Zar ste zaboravili da je vani poceo sunce da sija i mesec je Mart i vec godinama u ovo vreme padaju cene, narocito kukuruza. I kokoske su znale da ce pasti cena u ovom periodu. Zdravi bili pa videli i pitacu vas u Junu za cenu :D. Tako da oni koji jos nisu prodali ne vidim kako stoje stvari da bi trebali uopste da imaju brige. :ppozdrav: :cao:

2r7psn8.jpg

pre par dana se trgovalo i 740 dolara

steve73 je napisao(la):
prica za malu decu, nemojte im verovati obaraju cene, a kukuruza treba stigli su barze....100%

Da barže su stigle i oni imaju neku logiku zato su oborili cenu , jer moraju da uhvate neki prosek da bi imali zaradu na izvoz sad će da obore na 16 - 17 din i kako se bliži datum kad , treba da isplovu barže oni će da dižu cenu nerealnu NAGORE tojest 23 - 25 dinara za mesec ipo dana ......... videćete .......... i tako će da uhvate prosek oko 20 din što im omogućava neku zaradu na izvoz .....

Koliko sam video silos u Idvoru i Sakulu su puni kukuruza, na istovar se ceka ko u berbi, imaju puno kukuruza sad ni oni neznaju sta ce sanjim, isto i u Secnju

Nazad
Vrh