Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ja sam pre neki dan prodao po 22.05 sa lagera Sava Kovacevic Vrbas
Lager,ulaz-izlaz i skladistenje ne naplacuju ako se njima proda

Ljudi oni nas PLASE da im damo KUKURUZ sada posto ce da bude skuplji,kod mene CIRIC nije menjao cenu ni jednu paru od jesenas do danas na dole samo na gore pa i kada je bila najveca ponuda. :sta: ::namigivanje::

U Oromu (kod Kanjiže) do juče su otkupili po ceni 21,2 jus kvalitet (za kukuruz od 18% vlage dali su 18,7 din). Kažu da od ponedeljak nastave sa otkupom po nižoj ceni.
Gornji Breg (kod Sente): 17,85 tel-kel.
Cene su sa uračunatom PDV-om.

Ovde u severu vojvodine izgleda cene su najniže. Neznam zašto... :sta:

Mi na severu smo izgleda slepo crevo pogotovo u banatu, tako da kod nas ima arpadzika crnog semena kukuruza ali nema trgovaca ::lose::

Sada sam zvao ZRNO PROMET u Padini cena 20 din tel-kel pare za 7 dana
Kovacica DOMUS 20 din tel-kel pare za 7 dana i rekli mi od ponedeljka promena cene,mozda na gore :cao:

ameri se vratili na nivo od pre par dana
ng671d.png

Klinton: Previše kukuruza za biogoriva
24. februar 2011. | 20:43 | Izvor: Beta
VAŠINGTON -

Bivši predsednik SAD Bil Klinton upozorio je američke poljoprivrednike da koriste previše kukuruza za proizvodnju etanolskog goriva, zbog čega rastu cene hrane i dolazi do nemira u drugim zemljama.

Klinton je poljoprivrednicima i zaposlenima u ministarstvu poljoprivrede rekao da veruje da je proizvodnja biogoriva kao što je etanol na bazi kukuruza važna, kako bi se smanjila zavisnost SAD od strane nafte.

On je, međutim, dodao da poljoprivrednici moraju da "gledaju dalje od domaće proizvodnje i uzmu u obzir i potrebe zemalja u razvoju".

Klinton je to rekao danas na godišnjem forumu o stanju u poljoprivredi koji organizuje ministarstvo poljoprivrede SAD.

Nazad
Vrh