Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
pala cena u madjarskoj jeste ali manje od jednog evra za tonu, mene jos nisu uplasili , Sad ce talas pada cena i kod nas ali nista narocito.Sve ide po semi ."na balkanu nista novo...." :D

Post je spojen: [time]1298473624[/time]

aku bude 100 eura po toni na jesen da se prodaje sa njive ja cu biti sasvim zadovoljan..... ::namigivanje::

stevo, to je bilo juce a danas malo vise od 1e po toni.Otprilike 10 puta vise

Npr isporuka ui martu sa 58.500 forinti(214,48e) na 55.200 sto je pad od 5,64%

Ovo su vec ozbiljne manipulacije velikih izvoznika. Dok su plasili narod na sitno, ajde u redu, ali ovo sad je vec neukusno ::lose::

Nema sanse da budu dve godine uzastopno dobre.Bice dzabe ove godine videcete!
Ima svu zaradu da vratimo od ove godine,a to smo vec poceli da radimo placajuci vestacko djubrivo preko 4000dinara!
Ocekujem veliku ponudu kukuruza na jesen.A moja parola je da kad vidim guzvu na neka vrata i svi navalili na tu,BEZIM ODATLE GLAVOM BEZ OBZIRA!

sasa22 je napisao(la):

nesto nestima ako tvoje matematike, pala cena za nekih od 5% tj. 56 400 ft to je 206.78 eura malo se uzdrmlo ali nije neka katastrofa.
Na prolece kad cemo seve posejati i nasi dragi susedi .puno-puno imaju oni pod vodom, videce svi koliko ce izostati hektara onda ce sa cenama da navali.....moje licno misljenje... poz.

Analitičari u daljim dešavanjima na svetskom tržištu uljarica i žitarica predviđaju smirivanje cena čak i postepeni pad izuzev kukuruza koji u naftnoj krizi može održati visoke cenovne nivoe.
Ostaje da se sagleda najnoviji izveštaj USDA koji sledi i isprati dalji razvoj vremenskih prilika koje utiču na useve širom planete.
Da li je ovo konačno smirivanje tržišta ili zatišije pred buru ponovnih skokova cena, videćemo tek pred samu žetvu pšenice na severnoj hemisferi. U svakom slučaju cene poljoprivrednih proizvoda - hrane sa porastom broja stanovnika na Planeti rastu iz godine u godinu.

ovo nesto znaci

steve73 je napisao(la):
sasa22 je napisao(la):

nesto nestima ako tvoje matematike, pala cena za nekih od 5% tj. 56 400 ft to je 206.78 eura malo se uzdrmlo ali nije neka katastrofa.
Na prolece kad cemo seve posejati i nasi dragi susedi .puno-puno imaju oni pod vodom, videce svi koliko ce izostati hektara onda ce sa cenama da navali.....moje licno misljenje... poz.
lepo pise mart i maj pad od 10e.A dosad je 10x1e uglavnom bilo 10e
e sad, ako nekom to neodgovara, onda se slazem da je pad sa 214 na 203 pad od 1e

Juče 22.02.se na svetskim berzama dogodio veliki pad cena uljarica i žitarica. Tržišni analitičari govore da je pad usledio kao posledica nestabilne političke situacije na severu Afrike, pogotovo u Libiji koja je veliki proizvođač i izvoznik nafte. Politička kriza i stanje na ivici građanskog rata je Libiju trenutno izbrisao kao dobavljača sirove nafte što je dovelo do velikog skoka cene nafte na svetskom tržištu i njen vrtoglavi rast za gotovo 10% u samo jednom danu. Investitori na berzi uljarica i žitarica su od juče ujutro počeli naglo da zatvaraju svoje pozicije u žitaricama i prelaze u naftu (očekujući dalji rast cene) što je uslovilo nagli pad cena poljoprivrednih proizvoda.
Ta nemojte se jediti,sad sam se čuo sa Gadafijem,kaže čovek da će se situacija u Libiji uskoro smiriti,pe će cena kukuruza ponovo ići gore. ::namigivanje::

Cijena kukuruza zavisi od cijene nafte i to je to . Negdje sam vidio zajednički grafikon promjena svjetske cijene nafte i kukuruza zadnjih nekoliko godina pa to su paralelne linije. Ali zašto lupati glavu sa stvarima na koje ne možemo uticati kao što su cijena ili vremenske prilike? Ako se baviš ratarstvom onda se potrudi da imaš što veći prinosi , tako u stvari svi i radimo . Ne bojte se da će kukuruz biti džaba samo zemlje može da fali kad sve poklope ovo jači :udri:.

Dokle god ga budu izvozili bice dobra cena, a izvoze ga uveliko i tako ce biti sve dok budemo imali kukuruza. Cena ce da raste kako se budemo priblizavali jeseni, verovatno blago, ne verujem da ce padati, posebno ne drasticno. :ppozdrav:

sa lagera 20.5din/kg manje 5% troskovi lagera .
isporuka u maju 18din/kg telkel
isporuka na jesen 14din/kg
naravno za sve vazi pare odma.

Nazad
Vrh