Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
paorpaor je napisao(la):
Pada, a mozda malo raste, ili mozda pada. Mozda majku mu i raste, a mozda i pada. Sve u svemu malo raste, a i malo pada, pa malo naraste da bi pala, a i malo padne da bi narasla. Ja cuo !!!
Ajmo ti i ja prijatelju u kafanu, poteramo po jedna kolica kukuruza I popijemo ih ! A?

miroslav78 je napisao(la):
ja danas prodao kukuruze 23 % vlage....po 15.75.. a cuo sam da sledece nedelje jos ide cena dole...

Ijaooooooo Šta si uradio ?? Ja sam danas prodao kukuruz 24 % vlage po 19.50 din . Kao da ne živimo u istom vremenu :sta:

šandor je napisao(la):
ja danas prodao kukuruze 23 % vlage....po 15.75.. a cuo sam da sledece nedelje jos ide cena dole...

Ijaooooooo Šta si uradio ?? Ja sam danas prodao kukuruz 24 % vlage po 19.50 din . Kao da ne živimo u istom vremenu :sta:
pa kako ??...danas sam zvao na sve strane...zvao bosance...oni ove nedelje nece da otkupuju...rekli su mi da cekam sledecu nedelju... kome si ti to prodao? firmi nekoj ?

Kao da smo dve drzave ni kod mene nije bolja cena od one kod mog imenjaka Miroslava.
Bas cu otici u subotu da vidim koja je cena kad odem kuci.

šandor je napisao(la):

pa kako ??...danas sam zvao na sve strane...zvao bosance...oni ove nedelje nece da otkupuju...rekli su mi da cekam sledecu nedelju... kome si ti to prodao? firmi nekoj ?
e moj Miroslave........za te pare bi i ja kupio od tebe
znas kako kazu....nemo'se ljutis
dok je o..ca bice i novaca

verovatno je nekome trebao jako kukuruz kada je platio 19 din..
Post je spojen: [time]1296144237[/time]

e moj Miroslave........za te pare bi i ja kupio od tebe
znas kako kazu....nemo'se ljutis
dok je o..ca bice i novaca
[/quote
e da sam znao ja bi ti ponudio..

@ miroslav 78 nemoj da se ljutiš ali da li čitaš redovno barem ovu temu ?? Ako ne pročitaj zadnjih 10 - 15 stranica :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1296144739[/time]

Ćirić i sin 19
Bc trade 19
Znopromet 19.5
Domus19.5
Agro as 19.5

Sva cena je za tel -kel :ppozdrav:

paorpaor je napisao(la):
Pada, a mozda malo raste, ili mozda pada. Mozda majku mu i raste, a mozda i pada. Sve u svemu malo raste, a i malo pada, pa malo naraste da bi pala, a i malo padne da bi narasla. Ja cuo !!!

Tooooooooooooooo su prave reci , ovde si sve rekao. Ja licno mislim da cemo imati cenu 22 din iz cardaka ali u Maju meseci, A dotle meni licno treba mnogo-mnogo para pa kurim kad hoci ili kad MORAM a cena ce biti kakva takva puno se ne sekiram.

LJUDI NEMOJTE DAVATI KUKURUZ U BESCENJE :zli: :zli: :zli:
imamo sansu posle dugo godina da se malo oparimo jer je svetska cena kukuruza super,rodio jesenas kao nikad do sada.
Ako bas neko mora zbog neodloznih stvari ( prihrana psenice,porez itd) slazem se ali nemojte da vas hvata panika jer ce to AJKULE iskoriscavati i obarace ili ce bar pokusavati da obore cenu
Bice krajem februara ponovo subvencionisanih kredita za poljprivrednike u bankama iznose su davali do 900.000 din( bar prosle godine) kamata je simbolicna 5% na godinu dana uzmite ( ja uzimam vec dve godine cekam februar i ponovo cu) NEMOJTE davati kukuruz jer je to bezobrazna otimacina nema mesta strahu svetska cena je dobra i ne pada

šandor je napisao(la):
@ miroslav 78 nemoj da se ljutiš ali da li čitaš redovno barem ovu temu ?? Ako ne pročitaj zadnjih 10 - 15 stranica :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1296119539[/time]

Ćirić i sin 19
Bc trade 19
Znopromet 19.5
Domus19.5
Agro as 19.5

a kad je isplata??

sve je to ok.. kukuruz je bio na njiovi poceo se kvariti...i nisam smeo vise cekati nista..da sam docekao prolece neznam sta bi ostalo od njega.. a inace je domaci hibrid ns 6010 ..

šandor je napisao(la):
Post je spojen: [time]1296119539[/time]

Ćirić i sin 19
Bc trade 19
Znopromet 19.5
Domus19.5
Agro as 19.5

A koliko su njemu te firme udaljene? Ja sam negde na pola puta između vas dvojice, i kod mene je jus 19 dinara.... pa kad odbiju vlagu ostane ti 16-17din....

Koliko cujem kukuruz u Bogaticu na pijaci se krece po 19 dinara kod svercera,znaci dva dzaka koji imaju zajedno 90-95 kg su 1900 dinara.Prosle godine u ovo vreme je bio 11 dinara,pa je do juna stigao na 22.To su godine kad je bilo vise kukuruza i kad se manje izvozilo.Mislim da ce do juna biti i 30 dinara.Sto se tice zabrane izvoza,ja zivim blizu granice,pa znam sta to znaci.
Kukuruz ce se i dalje izvoziti,samo nece moci svako to da radi.

Nazad
Vrh