Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Srbija je i gore i dole, samo ovde kod nas u Banatu se koristi mera za zemlju lanac 57 ari.
Nema to veze gore dole, kao sto ima za ambar-kotarka-kosar-kotobanja.... sto i jedan naziv a jedna zemlja Srbija.
Kad god sam otišao gore od Save i Dunava čuo sam "došao mi čovek iz Srbije", "kod vas u Srbiji", "dole u Srbiji"... Čemu to, kakva je to navika i učenje, nije Vojvodina u Srbiji samo jednu generaciju pa da treba vremena da se promeni svest naroda nego malo duže.

pravilno je Centralni Srbi?

14.5 za predato u subotu. kamiona kao da je poceo da se radi kukuruz

Samo sam rekao kakve se mere za jedinicu površine koriste u delovima SRBIJE.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Kad god sam otišao gore od Save i Dunava čuo sam "došao mi čovek iz Srbije", "kod vas u Srbiji", "dole u Srbiji"... Čemu to, kakva je to navika i učenje, nije Vojvodina u Srbiji samo jednu generaciju pa da treba vremena da se promeni svest naroda nego malo duže.
Pa dobro to je navika ljudi, centralna Srbija pa skrate samo Srbija. A lakse im Vojvodina nego severna Srbija. A ima i podela na vojvodjane i srbijance, i jedni i drugi zive u Srbiji 🙂
Jedan info oko kukuruza, juce sam predavao poslednji prikolicu kukuruza na silos i dok sam cekao pune se oko 20 ak kamiona sve skopljanci, pricam sa vozacem kaze sve ide za grcku, negde dole kod atine sve voze....

Vidi Brale postojala je Jugoslavija a nju su činile republike i pokraine. I tada si ti bio iz Srbije a ja iz vojvodine. Raspadom te države ostade samo republika Srbija i pokrajina Vojvodina i to je sada država Srbija ali i dalje je ostala ta geografska podela iz bivše juge.
Inače kukuruz je 14 din sa PDV.

Koliko treba kukuruza da bi zamenilo metar drva?
Pade mi na pamet zanimljivo poređenje . .

Metar drva je 730kg otprilike ( Bukovina )

Metar drva kod nas košta 70 evrica

Matematika kaže da je to 11.3 din po kg .

Kako idu tendencije drva će verovatno da poskupe a kukuruz da klizne pa se izjednače ?!?

Meni zbilja nije jasno otkud cijena 13 dinara...... Ajd 14 14.5 (iako je i to uzas.....) i italija ga nece ni po toj cijeni? Pa to nema nigdje.....

Сад сам се сетио, неко је писао на форуму пре годину-две а изгледа скоро и погодио ако би се кукуруз користио само за домаће тржиште цена би била неких 5 динара....

Nazad
Vrh