Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Danas sam bio sa jednim poznanikom koji radi u luci Dunav kao kontrolor pri punjenju barži.
Firma je kontrol union danube ( ili tako nekako inače bave se stvarima ka SGS,jugoinspekt...)
rade za ist point .U decembru nisu ispunili dogovorenu kvotu pa su platili penale i sad su se pomamili jel kako kaže imaju "veliku narudžbu"koja će itekako uticati na cenu u januaru.
Možda nije tema al da napomenem i za soju koja se kaže izvozi na veliko!!

Čim ovih dana usvoje uredbu o povećanju carinske stope na pšenicu očekujte da će početi da razmišljaju i o kukuruzu. ::lose::

Sa ovima nikad ne mozes biti pametan. Ali kako i psenica i kukuruz imaju tendenciju rasta sve vise i vise ih zabrine to, tako da nista me ne bi zacudilo da obore cenu na svaki moguci nacin.
Jer koga ce drugog po ledja ako nece nas poljoprivrednike.

zamolio bih one koi imaju sajt berze u Budimpešti i Parizu da mi dostave može i na pp znam da je to več traženo ali mi treba za jednog prijatelja unapred hvala :cao:

Adviser je napisao(la):
ima li ko ovdje pakiranu u vrečama 25- 50kg ili jumbo za prodaju ?? min. 1vagon
ima al sve zavisi od cene koliko si spreman da platis i koja kolicina

Кретање цена неких пољопривредних производа на другим берзама
Мађарска
Пшеница 24,43 дин Кукуруз 18,90 дин Сунцокрет 48,50 дин

Хрватска
Пшеница 23,20 дин
Сунцокрет 41,50 дин

Париз
Пшеница 26,39 дин
Кукуруз 23,50 дин

Чикаго
Пшеница 21,47 дин
Кукуруз 18,30 дин Соја 39,67 дин

ИТАЛИЈА Болоња
Пшеница 29,30 дин
Кукуруз 24,28 дин Сојина сачма 39,26 дин Јечам 24,80 дин

НЕМАЧКА Хамбург
Пшеница 28,89 дин
Кукуруз 24,39 дин Јечам сточни 21,72 дин

Однос висине премија за млеко код нас и у окружењу
Србија 4,00 динара
Хрватска 15,00 динара
Босна и Херцеговина 11,80 динара

Pozdrav svima ja sutra krunim za 18 din tel-kel u dzakove.Dolazi kamion u cetvrtak po kukuruz ja mislim da cu dobro proci posto je vlaga oko 20% tako da ova cena nije losa.Odmah kupim evro i cekam prolece pa videcemo kako ce ispasti na kraju ::novac::

Zvao danas GE i može da se preda po 21 dinar koliko god imaš samo da vlaga nije preko 14%.Ima naznaka da će kukuruz ići još gore.

Beograd -- Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da u ovom trenutku u skladištima u Srbiji ima oko 700.000 tona pšenice i da nema bojazni od nestašice.

Dragin je rekao da je setva u 2010. godini prošla izuzetno dobro, da sneg čuva pšenicu od velikog mraza i da nje za sada ima dovoljno.

"Ne postoji nikakva bojazan od nestašice. Najbitnije je da na legeru trenutno ima 700.000 tona pšenice, da je pšenica posejana od oktobra u dobrom stanju i da očekujemo dobar rod i dobru cenu", rekao je Dragin gostujući na TV B92.

Podsećajući da je Ministarstvo pre nekoliko meseci podnelo inicijativu da se uvede taksa na izvoz pšenice u slučaju da zapreti njena nestašica, Dragin je naveo da se stanje prati i da će ta mera biti preduzeta ukoliko bude bilo potrebe.

pidikanac je napisao(la):
hvala na obaveštenju ali ovaj post je trebalo staviti u temi cena pšenice a ne kukuruza :cao:
Pidikanac,sta ti mislis da sam ja lud,pa ne razlikujem sta je psenica a sta kukuruz...Nego ovo sto moze da se desi sa psenicom,misleci na taksu,moze da se desi i sa kukuruzom.To sam mislio da kazem

tamara1611 je napisao(la):
pidikanac je napisao(la):
hvala na obaveštenju ali ovaj post je trebalo staviti u temi cena pšenice a ne kukuruza :cao:
Pidikanac,sta ti mislis da sam ja lud,pa ne razlikujem sta je psenica a sta kukuruz...Nego ovo sto moze da se desi sa psenicom,misleci na taksu,moze da se desi i sa kukuruzom.To sam mislio da kazem
svasta moze da se desi u ovoj ludoj drzavi,ALI psenica je nama potrebna da bi prehranili narod i o tome drzava mora da vodi racuna a kukuruz je veliki izvozni potencijal i to nece unistiti jer drzavi treba svaki evro/dolar od izvoza, po meni bice padova u ceni kukuruza na prolece jer je jos znacajna kolicina ostala na njivama i pred setvu ce ljudi prodavati da dodju do ::novac:: a ko izdrzi sve to i saceka leto,jesen bice ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac:: ::novac::

Nazad
Vrh