A Koo bese zabranio izvoz prosle godine pa napravio taj problem i neprodadosmo psenicu I kukuruz kada je u svetu moglo da se proda po 45 ili vise dinara po kg???Znači po tebi ima poseban račun gde izvoznici kupe kukuruz po 20, izvezu po 30 a ostatak uplate za subvencije. O pameti, forama, decom iz vrtića, ostavi za neke druge prilike. Još prošle godine u decembru se znalo da će biti problema sa izvozom žitarica. Ako si pratio od tada smo pričali da se uzme na rešavanju tog problema. Sećaš se kada je ministarka pričala o Egiptu i usaglašavanje fitosanitarnih propisa, posle je pričala za Kinu. Naravno od svega toga ništa nije bilo. Svi otkupljivači su ispratili tržište prošle godine u žetvi pšenice platili je 36, svi vreme žetve je na snazi bio izvoz po kvotama. Posle toga je cena počela da pada. Ta pšenica koja je plaćena 36 i sa transportom i fumigacijom i skladištem izašla 38, je sada veliki problem. Smatra se da ima oko 1milion tona. Plan je da se nova otkupi na 20 i napravi ponder cena. Ovde su novci u pitanju i oni neće da gube svoje novce i imaju sve mehanizme da drže cenu ispod cene na stranim berzama. To je moje viđenje, možda ti znaš bolje ali to je tvoja stvar
I reci mi odakle ce sada da drzava plati duplo subvencije ,ako je vec budzetom bilo planirano da se plate 9 hiljade a ne 18??
Ja sam ubedjen da ce vodja po onoj staroj izreci nama da sece usi da bi nam krpio **greška...