Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I opet kome bolje od sledece godine ako tako bude ?,nama sitnima sigurno ne.Taj sa par stotina hektara ako izvuce subvencije na svaki hektar je odlicno prosao.Kako se o tome nije ranije pricalo,samo ove godine 18 hiljada,jel se to trazilo u zahtevima kad su bili pregovori ili je posle drzava promenula par slova i ispalo samo za ovu godinu ???.Pa to, ove godine 150 evra su dali samo zbog izbora.
Evo sad sam nasao detalje sporazuma, dakle 18000 dinara samo u 2023 godini kao sto pise, posle u 2024 nas opet vracaju na staro i 9000 kao sto je i bilo. Opet i ovo dobijeno je bolje nego nista, ne treba zamerati ljudima koji su svoje vreme i zivce potrosili da se i ovo dobije...
Sporazum:
1. Ministarstvo poljoprivrede se sporazumom obavezalo se da će povećati osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju (po hektaru) sa 9.000 na 18.000 dinara u 2023. godini
2. Podići maksimalnu granicu površine obradivog poljoprivrednog zemljišta od 20 hektara, propisanu za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju na 100 hektara, počev od prvog januara 2024. godine
3. Ukinuto je 50 odsto naknade za odvodnjavanje za tekuću i potpuno za narednu godinu.
4. Plavi dizel 100 litara po hektaru
Tako je i ja sam prosle nedelje iz tog razloga spakovo .Tovario prošle nedelje jedan kamion, pojavio se žižak nema ga puno ali opet ...
Ove nedelje završavam sve, nema šta da se čeka
Kad bi u Kini zbilja svuda proklijalo zito u tom omjeru cijena bi ubrzo bila na 300 eura kod nas ko dobar dan. Tako su i lane javljali neki cirkus sa susom pa svega bilo zahvaceno neka smjesna povrsina u odnosu na cijelu Kinu.To ko koliko izvozi je sporedna stvar, naj bitniji deo je ko koliko (naj više) proizvodi, pa ako taj ima sušu, ili obilne padavine u žetvi, pa im proklija pšenica na klasu, kao u Kini ove godine 30% ove godine, to utiče na svetsku cenu, a Ukraina sa 3%, ili tek Srbija sa 0,25% svetske proizvodnje, toliko procentualno ima i uticaja na svetsku cenu.
Jel original bosanski ili sa sirom Inace kazu u bosni platis kaznu ako trazis burek sa sirom , kazu to ne postojiVidim da kod nas tuku po bureku kao ludi.