Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
izmedju 18din-19din trenutno ali ga nema gotovo niko a onaj ko ima to je za svoje potrebeЕј умем и ја да давим на форуму али ви сте га развукли у пм дај која је цена у вашем крају мани више филозофију.
Tačno je da su sada ulaganja veća a razlog je alavost.Ranije se bacalo manje veštaka ali je bilo mnogo više stajnjaka.Sejalo se 3 u metar a sad da može sijalo bi se kao žito.ti opet isto
pricam u ulaganju u jutro prinosa neuporedivo veci sad nego pre,o tome se prica
pa pisao sam u jednoj od tema paritete vestaka sa kukuruzom i psenicom u americi pa ljudi nisu skontali pa sam morao pisati naucne radove da ljude uputim u smisao(naravno ovo naucne radove serem posto neki ljudi nece skontati)
normalno da su troskovi zivota veci sto je i sasvim normalno
2000te godine senzacija bio onaj alkatel mobilni sa stalkom,sada kada pomislis na to samo se nasmejes
Ne vidim alavost ako se baci samo 250kg(npk i ureja i vrednost toga jesenas bila 20hilj din),pa ovrses 35m jecma*15din cena,to je 40% vec ulozenog a gde je ostaloTačno je da su sada ulaganja veća a razlog je alavost.Ranije se bacalo manje veštaka ali je bilo mnogo više stajnjaka.Sejalo se 3 u metar a sad da može sijalo bi se kao žito.
Zato je odlična ideja-grlo po ha koje bi našu poljoprivredu malo podiglo.Ali to mnogima ne odgovara jer ne žele da se smrade.Ovako je bolje.
E sad se vrati na prvi moj post od koga je sve krenulo....neznam za vas kod nas se 80tih bacao vestak poprilicno jer nije ni tada ono zito radjalo 4t po jutru samo iz vode a stajnaka nije bilo da se pokrije 50jutara,90tih se smanjilo naravno ali od recimo 2005 se baca konstantno lepa kolicina,fora sto je zemlja otisla u lose stanje upravo tokom 90tih i smanjenje istoga imalo negativan efekatNe izvlači iz konteksta.Ne radi se samo o ovoj godini.
Ako ne ove godine ,dogodine sigurnoIćice i kod nas gore. Mora.....