Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,0%
  • Ne

Glasovi: 162 47,0%

• Ukupno glasača
    345
kolega ti si za ministra idelan,da objasnis ljudima kako i sta

soja kod nas u istoriji nikad nije bila zastupljena,govorim za nas region jer nema sansu za uspeh tako da me ona ne zanima

dok za ovaj paritet psenice---5.5kg za kilo semenske nikad nije bilo

eto ukratko moj prvi inicijalni post objasnjen

Ma bilo kako da ne,ulaganje u psenicu,soju ili drugo pre 20godina i vise i i sada reci bilo je isto...van svakog razuma
Cek samo da se krene u vrsidbu kad se ljudi iznenade sa prinosom od 25-30m psenice po jutru na ovu cenu
Ima forum da podivlja

ti opet isto
pricam u ulaganju u jutro prinosa neuporedivo veci sad nego pre,o tome se prica
pa pisao sam u jednoj od tema paritete vestaka sa kukuruzom i psenicom u americi pa ljudi nisu skontali pa sam morao pisati naucne radove da ljude uputim u smisao(naravno ovo naucne radove serem posto neki ljudi nece skontati)

normalno da su troskovi zivota veci sto je i sasvim normalno
2000te godine senzacija bio onaj alkatel mobilni sa stalkom,sada kada pomislis na to samo se nasmejes

Sada se troši manje nego nekada, sam odnos cena nije realan, koliko me pamcenje sluzi pre 30 godina i unazad devedesetih, ljudi su gradili kuce, kupovali nova kola, nove traktore, išli su po kafanama, vašarima, kod nas u Rekovcu do početka rata Hotel levač je bio pun svakog dana, muzika pečenje, uživanje, ljudi su išli redovno na more, vecina je stekla ogroman kapital tada, mnogo manje površine su obradjivane po glavi stanovnika.Ko je imao 10hektara pšenice devedesetih, taj je bio bogat čovek, odnos cena je neuporediv.Šta se sada promenilo?došao je internet i to je jedini dodatni trošak, inače ljudi su uvek gledali da lepo žive kada mogu.Još jedna sitnica, od 2000godine bavim se proizvodnjom lubenice, secam se kao juče da je bilo 2002godine cena 25dinara za kg, benzin 32dinara, dizel oko 30 ovo ostalo takodje 10puta jeftinije nego danas.Sada 20godina kasnije u sezoni opet 20dinara kg.Što znači da propast neizbezan.

Samo ću ti jednu stvar reći.Mislim da su sada veći prohtevi.Samo jedan primer.Pre su se šile pamučne pelene za decu.Deca su se prala posle svake nužde.Sada toga nema.Vlažne maramice,pampers pelene i kraj.To košta.Pa telefoni,internet kablovska.Toga ranije nije bilo.Vozio se fića,stojadin,jugo a sada si budala ako to voziš.Vozili su se naši traktori uglavnom.Nisu ljudi toliko bili alavi izuzev pojedinaca.Mnogo je bolje bilo druženje dok se nije pojavilo ono: gde si brate.Sada vlada bes.Niko nikog neće da trpi.Brakovi se brzo raspadaju.Jednostavno-druga vremena.Ranije se mnogo više šparalo i slabije se dizali krediti.Bio si na primer zadovoljan sa maksimom zemlje a sada.
Sada se troši manje nego nekada, sam odnos cena nije realan, koliko me pamcenje sluzi pre 30 godina i unazad devedesetih, ljudi su gradili kuce, kupovali nova kola, nove traktore, išli su po kafanama, vašarima, kod nas u Rekovcu do početka rata Hotel levač je bio pun svakog dana, muzika pečenje, uživanje, ljudi su išli redovno na more, vecina je stekla ogroman kapital tada, mnogo manje površine su obradjivane po glavi stanovnika.Ko je imao 10hektara pšenice devedesetih, taj je bio bogat čovek, odnos cena je neuporediv.Šta se sada promenilo?došao je internet i to je jedini dodatni trošak, inače ljudi su uvek gledali da lepo žive kada mogu.Još jedna sitnica, od 2000godine bavim se proizvodnjom lubenice, secam se kao juče da je bilo 2002godine cena 25dinara za kg, benzin 32dinara, dizel oko 30 ovo ostalo takodje 10puta jeftinije nego danas.Sada 20godina kasnije u sezoni opet 20dinara kg.Što znači da propast neizbezan.

Nazad
Vrh