Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,0%
  • Ne

Glasovi: 162 47,0%

• Ukupno glasača
    345
Па наравно да неће да приме сад, требало је да лагерујеш код њих у жетви и сад не би смели да те одбију за РР. Иначе места они имају довољно и кроз ћелије им дува промаја ал се труде да што више награбе за себе пошто и складиштари имају право да конкуришу за РР са много већим количинама него РПГ
Da, trebalo je da predam kod njih i da mi skinu 20+ % do sada. A ne kojim slucajem skromnih 10% koliko sam bio spreman da mi sad skinu za vlagu i ulaz-izlaz, da bi prodao RR po 40 din. Bas sam djubre sto hocu svoje.....

Da, trebalo je da predam kod njih i da mi skinu 20+ % do sada. A ne kojim slucajem skromnih 10% koliko sam bio spreman da mi sad skinu za vlagu i ulaz-izlaz, da bi prodao RR po 40 din. Bas sam djubre sto hocu svoje.....
20% је много. Једино ако је влага била велика у жетви. Мени је влага била 16,7 а стандард је 14,5 тако да су ми скинули 2,2+0,5 растур на пријему. Додатне трошкове нису ми одбијали (и ја сам се изненадио да ме нису више ошишали). Иначе задруга агропром која је 1км удаљена од ових има 0,3% трошкове анализе, мало одбију на лом и дефект и наравно трошкове сушења уз оне две ставке тако да је код њих папрено. Сви су они трговци и треба се распитати пре него што искипујемо

Sremac84
Zvali su vas prvo sa sa otkupnog mesta ili iz Robni rezervi?
Ja sam se prijavio preključe i danas zove čovek sa otkupnog mesta koji rade za RR. I pita kada mogu da isporučim kukuruz,a niko me nije zvao iz Robni rezervi.

20% је много. Једино ако је влага била велика у жетви. Мени је влага била 16,7 а стандард је 14,5 тако да су ми скинули 2,2+0,5 растур на пријему. Додатне трошкове нису ми одбијали (и ја сам се изненадио да ме нису више ошишали). Иначе задруга агропром која је 1км удаљена од ових има 0,3% трошкове анализе, мало одбију на лом и дефект и наравно трошкове сушења уз оне две ставке тако да је код њих папрено. Сви су они трговци и треба се распитати пре него што искипујемо
Ne skidaju za 2.2% vecu vlagu toliku kolicinu kukuruza u kg, nego to izadje malo vise
( susenje, sasusenje, tablica).
Ima 1 posto mesecno lager, pa jedan posto je ulaz, dva posto izlaz, 0.5 kontola kvaliteta, 0.5 na 3 meseca fumigacija i eleviranje. I na sve to pdv....

Ne znam šta da kažem, kod nas su sad 2 dana iz silosa izvlačile kade kukuruz a u Vrbasu su iz Žitara pre 10-ak dana izvlačili, nije to da neide, pre neki dan su me zvali ovi sa privatnih berzi da vide da li bi prodao nešto žita ili kukuruza, ja uglavnom ovo što imam kući neću prodavati do daljnjeg pa kako bude.

Sremac84
Zvali su vas prvo sa sa otkupnog mesta ili iz Robni rezervi?
Ja sam se prijavio preključe i danas zove čovek sa otkupnog mesta koji rade za RR. I pita kada mogu da isporučim kukuruz,a niko me nije zvao iz Robni rezervi.
Mene je skladištar obavestio...tako već koji put..samo sam pre 10 godina išao u Dečansku u bgd da potpišem papire,posle toga uvek sam sve završavao kod skladištara ,e sad da li je to njihova politika da nama redovnim kooperantima izađu u susret, ili uopšteno pravilo,ne znam...roba mi je svakako na lageru uvek kod njih,nikad kući...
Ljudi koji ne drže robu kod njih na lageru uglavnom nisu prolazili,u stvari zavisi od navale...
Tako da najbolje ti sve dogovori sa tvojim ljudima

i ja sam konkurisao za robne rezerve,kukuruz mi je kuci i ako prodjem nece niko da mi primi,zvao bcm idvor,racu,glozan.ma nece ni da pricaju,kazu dzaba ti konkurises mi odlucujemo ko ce proci.tako da muljaza,trebali su da napisu u konkursu uslov da je kukuruz kod ovlascenog skladistara.jos se naljutili na mene sto sam im rekao sta ima veze dal je kukuruz kod njih,ili kod mene(nepise u konkursu ).vecinu tog kukuruza ce prodati skladistari po 40,a nama ce da otkupe po 31

Nazad
Vrh