Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
A kod nas opet nestao kukuruz iz silosa.Tako prošle godine tako sad i ove i niko da stane na put tome. :zli: :zli: :zli: :zli:

lepo ga izvukli i vlasnici ostali kratkih rukava i onda kreće priča moraš samo nama da fakturišeš a cen bude onolika koju oni daju i plate za godinu dana.

ZRENJANINAC je napisao(la):
lepo ga izvukli i vlasnici ostali kratkih rukava i onda kreće priča moraš samo nama da fakturišeš a cen bude onolika koju oni daju i plate za godinu dana.
Čekaj oćeš da kažeš da si stavio kukuruz na lager i da je bez tvoje saglasnosti prodat ako sam dobro shvatio?? Pa ovo je onda čista pljačka i stvar za sud, osim ako nije u papirima prilikom lagerovanja pisalo nešto 'sitnim slovima'.

upravo tako kao što si napisao u prvoj rečenici.Nema sitnih slova čista pljačka.Tako prošle godine tako evo sad i ove.Sreća ja sam izvukao pre jedno nedelju dana.Čista sreća ali je..š takav posao.

To nije prvi put i nije usamljen slučaj.To se često dešava u mnogo zadruga.Što se fakturisanja tiče uopšte ne mora da znači da je to loše po onoga ko je ostao bez kukuruza.Lično znam za takav slučaj gde je seljak čuo da je zadruga sve prodala i pojavio se i traži da podigne sav svoj rod(oko 40 vagona).Pošto su znali da nemaju kukuruz da mu daju oni mu ponude da otkupe.Naravno pokušaju sa nekom svojom cenom ali im čovek reče kako je našao da proda po par dinara većoj ceni.Zapretio im je tužbom i finansijskom inspekcijom(jer ne možeš prodati nešto što nije tvoje na legalan način) i sutra on dobi koliko je tražio za kukuruz.
To nije rekla kazala već primer od prošle godine koji ja znam.

To svi rade uglavnom,prodaju kad im trebaju pare...Kad das nekome na cuvanje to vise nije tvoje,i automatski upadas u igru...platicemo ti kad budemo imali,cena je ova kod nas,tra..la...la.

E pa na to nasedaju samo oni koji su jako zavisni od dotične zadruge.U slučaju da nemaš potpisan nikakav ugovor da moraš njima prodati(a većina nas nema) slučaj je jasan.

za to si u pravu samo neka oni izvuku ,onda su oni u tvojim rukama . ati budi pametan pa kada oni ponude cenu ti kazi koja je u gran exportu .i da ces svoj kukuruz izvuci za par dana.ako se bune spomeni im trzisnu i finansijsku policiju(inspekciju) kod nas je covek prosle godine naplatio kukuruz po 22 dinara

savato je napisao(la):
To svi rade uglavnom,prodaju kad im trebaju pare...Kad das nekome na cuvanje to vise nije tvoje,i automatski upadas u igru...platicemo ti kad budemo imali,cena je ova kod nas,tra..la...la.

Upravo tako ali ti imaš pravo da izvučeš taj kukuruz i da ga doneseš kući ako ti treba za svoje potrebe.Po zakonu oni ne smeju da ti sklone kukuruz iz silosa u kom si prodao i još regularno plaćaš lager.Prošao sam početkom ove godine kroz to i nije sve jedno.Kažu oni tužite pa će te dobiti pare za jedno tri godine... :zli: :zli: :zli: Da je država država i zakonodavstvo pravo tada ni njjima nebih palo napamet da to urade.

ma kakav sud finansijska i trzisna, pa da vidis koliko se mi bojimo suda toliko se oni boje njih. a drzavi trebaju pare pa kazne a oni nadju svasta.

Te reci se tesko sprovode u dela. Poznajem coveka koji je pre 2 godine ostavio 140 vagona kukuruza na lager pa nije video ni kukuruz ni pare tj. video je nesto 'korisnog' gvozdja vredno maximalno 1/10 ukupne vrednosti robe. Tuzno ali istinito...

Citajuci nekoliko zadnjih postova, sve sam blize cardaku, kao prvoj sledecoj investiciji.
@Bubu
Pa zar se pomirio sa 1/10 vrednosti :sta:

ja kad cujem da se samo suska o takvim stvarima ja sa takvim ne poslujem :nono:
jer gde ima dima ima i vatre, inace je najbolje kada je kod tebe u dvoristu, pa makar jedne godine ceo rod sprcali da napravimo objekat u kome ce mo iducih godina lagerovati, al posto je finansijska situacija uglavnom ::lose:: , onda ovo moje ispada - teorija je dobra al u praksi skripi, ali ipak na kraju il radi il batali

Ko god ima i kilo kukuruza, i čist račun sa zadrugom gde je predao ,ne može ostati bez njega.Te nebuloze da predaš 100 -tinak vagona i na kraju ostaneš bez toga su čista glupost.Pa i da ode u stečaj uvek postoji odgovorno lice na koga je registovano i koje se u krajnjem slučaju tereti.Prošlo je vreme kada se imovina mogla prebacivati na žene,tete bake i na taj način pred sudom nemati ništa.

diklofen je napisao(la):
Ko god ima i kilo kukuruza, i čist račun sa zadrugom gde je predao ,ne može ostati bez njega.Te nebuloze da predaš 100 -tinak vagona i na kraju ostaneš bez toga su čista glupost.Pa i da ode u stečaj uvek postoji odgovorno lice na koga je registovano i koje se u krajnjem slučaju tereti.Prošlo je vreme kada se imovina mogla prebacivati na žene,tete bake i na taj način pred sudom nemati ništa.
Da,da a sta bi sa Agrozivom i ko je imao na lageru kod njih, clan Djoker znao o tome bolje nego ja ... ja mislim da ni dan danas nije izvuko ni dinar od njih, ne samo on nego koliko njih iz sela i iz susednjih sela...

Ako firma ode u stecaj,duznici se namiruju iz stecajne mase koja je po pravilu mnogo manja od obaveza firme tako da mnogi ostaju kratkih rukava.Iz raznoraznih prevara ostaje nam da izvucemo pouku,roba je nasa samo ako je kod nas :ppozdrav:

tu si upravu, ali dok se to resi ode 3-4 godine .a i ljudi znate valjda kome dajete kukuruz gledajte dali su nekog zavrnuli dali su ispravljali naloge kako su vam obracunali paritete setite se prethodnih godina ako su jednom uradice opet.hoce oni da ti isplate al po njihovoj ceni pa onda navlacenje i kada ti dosadi a pare ti trebaju pristajes ili te odvuce do setve pa ti uvali djubre i seme itd. pamet u glavu nekada su naj losiji uslovi najbolji.dali ste culi ovu recenicu od skladistara, necu da ti uzmem na lager nista? malo smo van teme

Znam za slučaj iz Torka (Begejci) gde je gazda pobegao ostavivši i silos i sve za sobom.Ne znam kako su ostali prošli ali znam da se moj drugar odrekao procenta svoje robe zarad naplate.Ti ljudi kojima je dao svoj deo su dotičnog gazdu pronašli u inostranstvu i svima koji su ušli u tu kombinaciju naplatili dug.Kako to samo oni znaju.Ja znam da samo nisu bili seljaci poput nas već zajebani likovi.
Ovo bi bilo dobro da pročitaju i neki vlasnici zadruga ako ih ima na forumu.

Nazad
Vrh