Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
slabo će se šta dešavati do polovine januara.
počinju božićni i novogodišnji praznici.

kod mene je 17 din.al niko ne želi da kruni a kamioni samo trče po selu i mole za kukuruz ako plate 20din mene neče morati da mole :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

pidikanac je napisao(la):
nije rinfuz nego u džakovima ali nemeri se vlaga znači tel-kel :cao: :cao: :cao:
Aj pošaljite neki u Lokve i po 17 jer naš "kupac iz sela" koji vozi za srbiju plaća celih 14 novih Avramovih dinara :zli: :zli: :zli: I to samo ako je vlaga ispod 19%.
E još kad bi mogli da mu nosimo sa 14% i da mu damo džakove i kanap možda uračunamo i lom 5 % i sačekamo za pare do seoske slave!
Tragedija,nažalost.....

razlog ovakvim razlikama u ceni po meni je zbog geografske širine i dužine :haha: šalim se kamionđije nekada želeči da kupe jeftinije odlaze u malo udaljenija sela a tamo kad vide kamion ko da su videli neznam šta pa se utrkuju ko če da proda kukuruz a prodače onaj ko malo spusti cenu od uobičajene u selu ali mnogi natkupci ne žele da se sa šleperima vozikaju po lepoj nam vojvodini nego kupuju u selima koja su im ne prometnim saobračajnicama kao što je Bavanište :haha: :haha: :haha: :D :cao:

Da se ispravim samo na čas ovo što sam naveo gore kao primer važi samo za kamion-džak varijantu.Magacini rade uglavnom kao i svi (sa manjim izuzecima)

jel' moze neko da postavi direktan link za parisku berzu u vezi cene kukuruza?
pre par meseci je neko postavio za psenicu.
i to fercera.
ali kad odatle probam da nadjem kukuruz, baca me na sve strane i na kraju trazi da se logujem.

juče krunili kukuruze,danas merili vlaga 22%.i prodali 15,80.

Post je spojen: [time]1293039764[/time]

tarana je napisao(la):
jel' moze neko da postavi direktan link za parisku berzu u vezi cene kukuruza?
pre par meseci je neko postavio za psenicu.
i to fercera.
ali kad odatle probam da nadjem kukuruz, baca me na sve strane i na kraju trazi da se logujem.

http://www.tisup.mps.hr/inocijene.aspx

Klikneš na sajtu ovde " CIJENE ZITARICA NA BURZAMA - GRAIN STOCK PRICES "

Nazad
Vrh