Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Onda nema više ono cena mora biti tržišna, država ne sme da se meša, slobodna trgovina i te fore. Ta priča izgleda važi samo kada su cene na berzama bedne onda se stvarno nikada ne mešaju.

Tako su ga dočekali (narod ispred bine sa svih strana) a i ostalu bulumentu da niko nije tapšao nijednog trenutka kad se očekivalo ali no.

A sve preko 30 din "berza cena" ce zakucati ekser u stocarstvo...Mali i srednji ce nestati,jer nece placati kukuruz 40 din.Jednostavno- gotovo.

Bilo je 2012 isto kao sada,ali je bilo mnogo vise stoke u OBICNOM narodu.I taj narod je bio prinudjen da kupi taj kukuruzni i po 38.
To je neka starija generacija,navikla da ima stoku u domacinstvu.Od tada -pola ih je pomrlo,pola je gerijatrija.

Da 38 dinara,mi smo ga prodavali u maloprodaji 2012.Isao je kao alva.Ali za 10 godina se sve okrenulo.
Vecina proizvodjaca nema pojma o stocarstvu niti potrebama Srbije za zitaricama.
Najsmesniji su komercijalisti fabrika stocnih hrana,kada pocnu da pricaju bajke,targete i ostale nebuloze...Jednostavno,predugo sam u ovom "sranju" pa imam neko svoje misljenje.
Zato se i ratarima ne svidja ponekad moji komentari o cenama.
Balans je bitan.Ali kod nas balansa nema.
Ni u ratarstvu,ni u stocarstvu...
Da ne davim mnogo,30 din je dosta za ovu godinu.

Свако ко жели да се бави сточарством,говедарством,свињарство итд мора имати земље да створи храну за те животиње.Куповина хране за животиње је пропаст, у том случају не треба се ни бавити тим послом.У ствари колико ћебе толико се покријеш и сам сам се бавио овим послом и пре 7-8 год све распродао до задњег папка јер нисам опстајао иако сам имао своју храну и доста земље за потребе крава 25 ком којечега крава,јуница,бикова.Између осталог ја да сам нека власт дао би свим људима који држе говеда бенефицирани радни стаж,субвенције и све остало....јер ко није држао краве не зна шта је Робија.

Свако ко жели да се бави сточарством,говедарством,свињарство итд мора имати земље да створи храну за те животиње.Куповина хране за животиње је пропаст, у том случају не треба се ни бавити тим послом.У ствари колико ћебе толико се покријеш и сам сам се бавио овим послом и пре 7-8 год све распродао до задњег папка јер нисам опстајао иако сам имао своју храну и доста земље за потребе крава 25 ком којечега крава,јуница,бикова.Између осталог ја да сам нека власт дао би свим људима који држе говеда бенефицирани радни стаж,субвенције и све остало....јер ко није држао краве не зна шта је Робија.
Onda znaš i sam da bi i stočar mogao da proda hranu koju proizvede.U današnjoj situaciji je to bolja varijanta od tova ili mlečnog govedarstva.Ako se ovim tempom nastavi nestaće mnogo papaka.

Nazad
Vrh