Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Zasto mislis da ce biti obrnuto??
Valjda je logicko ako uvoznici sa mediterana NE mogu da nabave zitarice iz Ukrajine,a trebajh im,da CE ih pootraziti na drugom mestu...
Mene ucili na ekonomskom fakultetu:Manja ponuda-vece cene..
Biće velike turbulencije u ceni žitarica i uljarica . Trenutno juce bio skok 10 % pa odmah danas pad 10 % što nije malo.

Zasto mislis da ce biti obrnuto??
Valjda je logicko ako uvoznici sa mediterana NE mogu da nabave zitarice iz Ukrajine,a trebajh im,da CE ih pootraziti na drugom mestu...
Mene ucili na ekonomskom fakultetu:Manja ponuda-vece cene..
Jesu li te ucili na tom "fakultetu"da postoje odredjene mere koje drzava moze da sprovede kako bi ogranicila ili ukinula izvoz strateski vaznih prozvoda za svoje stanovnistvo.
Kukuruz,psenica,suncokret ,donekle jecam,su osnovne zitarice.Hrana.
Videcemo ubrzo...Il ce biti pusteno kao do sada il ce domaca potraznja diktirati cenu,a onda je 20 din gornja granica....

Jok...Nemam nikakve zelje u vezi visokog rasta i pada.Nijedno nije dobro.
Ovo sada oko 30 je ok.Za sve...Ove godine.

Kukuruz otisao gore i odmah pao , kome 30 din nije bio dosta sad moze da se slika........

@sasha015 ja pricam kako bi SVETSKO trziste I berze trebale da reaguju...
Eeee sad too stoo TI pricas ,too je sve moguce u banana republicii kao sto je nasa...
Ako SE drzava vec odluci na takav potez onda bi trebala da subvencionise proizvodjaca za svako kilo koje proda ispod svetske trzisne cene,da bar koliko toliko smanji gubitak I stetu koju je nanela poljoprivrednom proizvodjacu ogranicavajuci mu cenu proizvoda ...
Ali posto mi imamo jadne I smesne subvencije I po hektaru u odnosu na evropske...JASNO je da nema od toga nista..
Kadija te tuzi ,kadija ti sudi...

Kod nas u bcm u Idvoru je 29.5 din sa pdv sa lagera cena kukuruza. Cekamo "magicnu" cifru od 30 din/kg 🙂

Nazad
Vrh