Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ма немој да узимаш обавезу - просто сам мислио да су у току и да код вас није као код нас, ствар која се за свакога посебно.
Bio danas u bcm, zvanicna cena je 28 sa pdv za kukuruz ko im donese sad tel kel, i za sa lagera 28,5 sa pdv.
Nije mi bas najjasnije ta razlika, zar ne bi trebalo da je slobodan kukuruz koji moze da zavrsi bilo gde ko da vise jaca cena nego za robu koja je u celijama ili vec prodata....

RWA Rumenka sa kućnog lagera može i više od 28.50 ako je vlaga 14.50 (dogovor i oko prevoza) .
Iznad 14.50 ide po tablici od jesenas

Nije mi bas najjasnije
Ја сам полако одустао да у животу разјашњавам себи много тога или тражим логику у томе - прихватам како је дато. У противном, могу да шизнем. ;)

А ово што пишем могу да разумем овако - то ко донесе просушен кукуруз из амбара дообије 28 тел-кел, а за ово 28.5 са лагера значи да ти скидају улазе-излазе-фумигације-складиштење.... и влагу, наравно.

Или те ја нисам разумео да пишеш да је цена за тел-кел у оба случаја... :unsure:

Оде све у небеса, ако пукне тарапана у оној (у)Крајини од државе....
Logika je da Ukrajina hrani Evropu i bliski istok , sto je tacno . Znaci Ukrajina je najveci proizvodjac zitarica pogotovo kukuruza , pa i psenice u ovom dijelu . Ako se zarati tamo pretpostavka je da Ukrajina nece moci tako lako da izvozi zitarice u tom obimu jer vecina ide preko crnog mora , sto je tacno . Posledica rast cijena zitarica . Tacno .
E sad .Srbija . Isto vecinu kukuruza izvozi . Pogotovo u zadnje vrijeme kad joj je stocarstvo umanjeno .
Kako izvozi vecinu ? Preko Dunava i Crnog mora . Pa ako bude zastoj u crnomorskim lukama , dali ce to za Srpski izvoz biti plus ili minus ?

Ako pukne na istoku Ukrajine,nema izvoza.
Mislis da ce ijedna normalna zemlja izvoziti hranu,dok se oni sibaju.Makar i lokalno...
Think again....

Ја сам полако одустао да у животу разјашњавам себи много тога или тражим логику у томе - прихватам како је дато. У противном, могу да шизнем. ;)

А ово што пишем могу да разумем овако - то ко донесе просушен кукуруз из амбара дообије 28 тел-кел, а за ово 28.5 са лагера значи да ти скидају улазе-излазе-фумигације-складиштење.... и влагу, наравно.

Или те ја нисам разумео да пишеш да је цена за тел-кел у оба случаја... :unsure:
Nije isto. 28 je od kuce tel kel, a 28.5 je kod njih sa lagera zvanicna cena...

Као што сам написао - одустао сам да покушавам себи да разјашњавам неке ствари. ;)

Nebi se slozio .. A neka me neko ispravi . Prvo komplet srbija nebi reko da je 40 % roda od 2020 , mozda 60 % , a drugo , izvoz cini mi se daje mnogo manji nego 2020.

Nebi se slozio .. A neka me neko ispravi . Prvo komplet srbija nebi reko da je 40 % roda od 2020 , mozda 60 % , a drugo , izvoz cini mi se daje mnogo manji nego 2020.
Kod mene u selu, juzni banat, je bilo prosle godine prinos od 2 do 3 tone po kj, a 2020 je bilo od 6 do 7 tona prinos prosek. Izracunaj sam...

Mnogi su ove godine ostavili na lager jer su prosle godine izgubili na hiljade evradi sto bi rekao sojic jer su prodali sa njive...tu je razlika,skladista su delimicno puna ali ne sa "njihovim" kukuruzom

Nazad
Vrh