pop step
Član
NS agro ing Stepanovicevo danas 27 din.bez pdv-a
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci ako tamo bude 30+ onda mogu da zovem ns- agro mozda bude tamo 29
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Bio danas u bcm, zvanicna cena je 28 sa pdv za kukuruz ko im donese sad tel kel, i za sa lagera 28,5 sa pdv.Ма немој да узимаш обавезу - просто сам мислио да су у току и да код вас није као код нас, ствар која се за свакога посебно.
Ја сам полако одустао да у животу разјашњавам себи много тога или тражим логику у томе - прихватам како је дато. У противном, могу да шизнем.Nije mi bas najjasnije
Pa eno Putin potpisao ukaz... Dve matore drtine (Putin vs Bajden) zveckaju, njihovi potomci obezbeđeni a ti rajo pucaj i gini...Оде све у небеса, ако пукне тарапана у оној (у)Крајини од државе....
Logika je da Ukrajina hrani Evropu i bliski istok , sto je tacno . Znaci Ukrajina je najveci proizvodjac zitarica pogotovo kukuruza , pa i psenice u ovom dijelu . Ako se zarati tamo pretpostavka je da Ukrajina nece moci tako lako da izvozi zitarice u tom obimu jer vecina ide preko crnog mora , sto je tacno . Posledica rast cijena zitarica . Tacno .Оде све у небеса, ако пукне тарапана у оној (у)Крајини од државе....
Nije isto. 28 je od kuce tel kel, a 28.5 je kod njih sa lagera zvanicna cena...Ја сам полако одустао да у животу разјашњавам себи много тога или тражим логику у томе - прихватам како је дато. У противном, могу да шизнем.
А ово што пишем могу да разумем овако - то ко донесе просушен кукуруз из амбара дообије 28 тел-кел, а за ово 28.5 са лагера значи да ти скидају улазе-излазе-фумигације-складиштење.... и влагу, наравно.
Или те ја нисам разумео да пишеш да је цена за тел-кел у оба случаја...
Jesi ti neki nakupac?Ako pukne na istoku Ukrajine,nema izvoza.
Mislis da ce ijedna normalna zemlja izvoziti hranu,dok se oni sibaju.Makar i lokalno...
Think again....
Meni nije logicno, u najmanju ruku treba da je isto ( ako izmemo za primer istu vlagu srps 14%), i sa lagera i iz privatnog skladista jer taj kukuruz jos nije njihov, moze da ide bilo gde po jacoj ceni bar 28.5 din.Logicno je . To ti kaze da zele da prodaju robu koju imaju na skladistu .
Ma kakvi puno, nije bilo prosle god 40% roda iz 2020. A ide kukuruz stalno za makedoniju i bosnu, albaniju. Ide i izvoz pune se barze...To je kad mu fali robe. A kad ima robe , a zeli da proda , onda je ovako? Mozda mu je puno skladiste .
Kod mene u selu, juzni banat, je bilo prosle godine prinos od 2 do 3 tone po kj, a 2020 je bilo od 6 do 7 tona prinos prosek. Izracunaj sam...Nebi se slozio .. A neka me neko ispravi . Prvo komplet srbija nebi reko da je 40 % roda od 2020 , mozda 60 % , a drugo , izvoz cini mi se daje mnogo manji nego 2020.