Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Da li se isplati praviti skladiste da bi se ustedeli par procenenata na troskove lagera, mada ih svi i ne naplaciju i razlika od pola dinara u ceni?

Ma fora ne naplati leger kao a cena niza za dinar od okoline, ili odere na ulazu za lager od 10 meseci. Nema ni kod babe za dzabe 🙂
Pa to je normalno.
Nenormalno je pomisliti da neko pravi skladiste, plati kontrolora, kupi vagu, plati nekog da to meri-kipuje-elevira i onda ocekivati da on nema zarade.
Tu je samo pitanje ko ce kad imati viska para da sebi napravi skladiste.

Jasno je to meni, ali treba i napraviti objekat za smestaj, ima i troskova utovar, istovar
Dok nije cena gvozdja naglo poskupela,pre dve i vise godina sam racunao da na predatu kolicinu robe kad se odbiju svi troskovi imam od odbijenih troskova 1/3 objekta da napravim potrebnu za onu kolicinu koju sam predao otkupljivacu,od kada je poskupelo nisam racunao ali u svakom slucaju isplati se skladiste za svoje potrebe sigurno za otkup i ostalo neznam nemam takvih ambicija.Sad trenutno je kukuruz kod mene i cekam cenu preko 30 din..

Pa to je normalno.
Nenormalno je pomisliti da neko pravi skladiste, plati kontrolora, kupi vagu, plati nekog da to meri-kipuje-elevira i onda ocekivati da on nema zarade.
Tu je samo pitanje ko ce kad imati viska para da sebi napravi skladiste.
Sve je to jasno. Pitanje je sada samo da li se isplati praviti sopstveno skladiste tipa do 50 vagona.

A jel ste se raspitali koliko izadje podno skladište, kad bi išao preko iparda?
A ista je situacija kao kod traktora, imaju svoju neku referentnu cenu, za izgradnju, materijal, radove itd...

Poslednja izmena:
Druskane,opet se isplati ici preko iparda i uraditi sve po PS kako kazes,a zasto , razlika kad sam pravis obican hangar i sve one dozvole i projekti koji povecavaju troskove radeci preko iparda su tacno ona razlika koje ti vraca ipard malo vise ti se vrati zaista ali imas objekat sa upotrebnom dozvolom i mogucnosti da konkurises za opremanje objekta gde ti se vracaju sredsva u pravom smislu 50,60,70% ..

Da li se isplati praviti skladiste da bi se ustedeli par procenenata na troskove lagera, mada ih svi i ne naplaciju i razlika od pola dinara u ceni?
Osim ustede tih 6-7 procenata na lageru i fumingaciji, zarada na kucnom lageru je tel kel prodaja u prolece kad se ne odbija vlaga i susenje a to je velika stavka, pogledaj na kantarskoj potvrdi koliko ti uzimaju na vlagu i susenje u jesen, pa saberi odbitke i pomnozi sa cenom kukuruza, moje skladiste za 10 vagona je kostalo 11.000 eura a kad je normalna godina donese mi zaradu oko 2000 eura, a prosla godina je bila bas bas....

Nazad
Vrh