Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
diklofen je napisao(la):
Čisto sumljam da RACA plaća manje od ostalih :sta:To dosad nikad nije bio slučaj.
Ok onda sta ti to znaci da pricam gluposti? Hoces br. telefona da pitas ovde? Je..lim ga znam i ja da nikad nije bio jeftiniji od ostalih (ima jos 4 otkupljivaca ovde) ali sad je tako.

Ma daj bre Peet,nisam uopšte imao nameru da te uvredim.Znam da ovde kod nas u okruženju(Torak-Zrenjanin) uvek plaća koliko i drugi i uvek se kod njega može pazariti jeftiniji repromaterijal u odnosu na druge.

Nažalost al je tako potvrđujem Peet-ove informacije :cao:
Post je spojen: [time]1291986481[/time]

17.00+pdv=17.85 GranExport - Pancevo , pare za 5 dana
16.50 sa pdv Ciric i Sin - Sakule , pare odmah
16.20 sa pdv BCM Silos - Idvor , pare odmah , a uslovi otkupa JUS standard........ ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Sa berze

Kukuruzom se trgovalo u cenovnom rasponu od 18,04-18,90 din/kg, sa PDV-om (16,70-17,50 din/kg, bez PDV-a), uz jasno izražen uzlazni cenovni trend tokom nedelje. Ponderisana nedeljna cena ovog artikla iznosila je 18,41 din/kg, sa PDV-om (17,05 din/kg, bez PDV-a), što je za 3,71% više nego prethodne nedelje.

Malopre mi bio šogor inače radnik u zz"milenijum" cena od danas 17 din sa pdv isplata odmah na bazi vlage do danas bila 16,25 sa pdv.

Ma ljudi danas cena na berzi od 17.5-17.9 +pdv pa vidite razliku.Kupuju bre kukuruz ko ludi koliko god zvizneš cenu u ovom rangu sve se rasproda.

Rasproda se jer je luka puna barži koje zvrje prazne.Čim se one napune cena će opet otići malo dole.Ali u svakom slučaju ukoliko se ne zabrani izvoz zaradićemo stvarno dobro. :D

kod mene po selu šiptari se razmileli samo tako imam osečaj kao da sam na kosovu kupuju kukuruz pa sve pršti do pre neki dan cena je bila 15din a sad nemam pojma nisam se raspitivao ali da se nosi na kosovo to stoji

dobra je cena . ali me zabrinjava ova postavka na vlasti,kako ce oni odreagovati. dali planiraju da smanje izvoz kukuruza povecaju stocni fond, nama daju vece subvencije ,a zamazali su oci i nama i stocarima? Gospodin milosavljevic nam je pokazao kako se unakazuje seljak.

zaboravih da napomenem da su šiptari do sada kukuruz iznosili iz srbije na nekim potvrdama a od 01.01.2011 biče carina pa če cariniti kukuruz ovi naši nedaju da šitari kupuju kukuruz to sve mi je ispričao šofer koi je od mene kupio kukuruz

Nazad
Vrh