Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Svi koji su se do danas prijavili ide po 31.5din.tako sam ja razumeo. Biće to i preko ovoga čim ovi dižu cenu.

Evo objave.
1900a9a3d3c4811db9ec4fab25d6a4a6.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Valjda posle ovoga i ovi sa silosa ce da podignu cene. Kukuruza nema mnogo. A mnogi bi da ga izvezu jer je potraznja. Jos se valjda skupljaju podaci koliko je predato. Ali po meni od 15 nov cena ide debelo preko 30 din.

Po mome da to oni sad probaju na silu da spuste cenu,pa ko nasedne jbg. Pise na berzi da se trgovalo sa nasim kupcima

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jel ima neko podatak koliko je ukupno skinuto kg u srbiji.
Ako ga pofali za ugovoren izvoz onda moze svasta biti

Ne pita niko nista kod otkupa kukuruza, barem kod nas...
Kakvo smece sam ja predao od kukuruza. SY Zoan 70% klipova bila zahvatila ona garez samo se crnilo u prikolici. Da sam iskren ja ga ne bih uzeo ni dzaba da mi je neko nudio.
A oni ga primili bez po reci i sa smeskom, odbitak je bio svega 0,5% na konto defekta. Znaci kukuruza preko treba.....
Inace kukuruz do juce spistili sa 28 na 27 neznam danasnje stanje, moguce da ce jos da spuste cenu, sutra 31 oktobar treba duznike razduziti.......

kod nas svi spustili cene,farm kom je na 26.50 do 15%(bilo do 16pre) od juce,vrse se u svim atarima jer od nedelje prognoziraju 50l kise minimalno pa da uzmu nesto dok jos mogu,vlaga se spustila....mislim da kod nas nece ostati stabljika na njivi posle danasnjeg dana

Код нас су стигли вагони пуни кукуруза што су отишли за Италију баш због тога што је примано све и свашта. А кажу да се враћају и неке барже за Мађарску што су извезли.

i ima sve isvasta od vlage do plisnjavosti itd...covek prodao 20vagona dogovoreno sve,izmerio vlagu 15 kad je nosio uzorak ali ozbiljni uzorak,otkupljivac mu izmeri preko 16,skinu mu 3 vagona na tu kolicinu tj tih 20vagona

Mislim da ove godine nista nije bitno ni vlaga ni lom,defekt..nista...Kolika je potrosnja kukuruza u Srbiji,unutrasnje potrebe su ako se ne varam oko 5 mil. tona,Pre mesec dva slusam jednog na TV kaze da je obecano za izvoz 1.5 mil.u startu. Znaci 6.5 mil ukupno...a koliko je rodilo 5 mil. max i to da svi zivi predaju svoju robu i iz skladista,cardaka svako zrno da se skupi opet nam fali 1.5 mil tona.

Nisam pratio do sad ali od kad da robne rezerve sa 29 otisle na 31.5 to mi je cudno

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh