Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Inace sta se desava sa cenom kukuruza? Ja hteo danas deo da prodam i nema cene!?
Пад за један динар....Данас сам овро 1,5кј ДКЦ 5068 ,што ми је остало отишло је тел кел влага била 16,5дин

Не свиђа ми се реторика вас двојице...Ја сам само Сељак који живи од тих 70-80 јутара....Хоћу да кажем да са 16 Влаге може и у подрум!!!
Grunt i ja sam proizvodjac kao i ti. Ta vlaga moze da se skladisti ali je moze bez susenja na brod da se natovari. Bila je tablica vremena skladistenja u zavisnosti od ulazne temp i vlage.

dobijam 28.5 jos ,bila 29 .sta raditi?nije hitno,ali ako padne jos,imam na lageru.treba ce kasnije novci

Ajde da ne kazem bas svi, ali vecina, ima svoje nacine kako ga dalje prosledjuje bez “tablice”, e sad neko hoce i tu dodatno da zaradi sto tebe osisa sa “tablicom” a prosledi ga dalje bez.
Pisem iz iskustva mojih bliskih prijatelja koji su na tim pozicijama otkupa, prodaje i izvoza u barže, a i ja sam bio dosta puta prisutan kad se punila barža kukuruzom i psenicom

evo vec 28,posle 12h javio da prodam. kaze pala cena,nekupuje niko.. do sutra ujutru javi ako hoces 28....jel ce se vratiti cena 29?nije mi nesto hitno

@pavelbr Covece lupice te srcka,vidis li sta pises,ne kupuje niko,pada cena ... panika.Radi sta mislis da treba raditi sa svojom robom.Gore sam ti napisao misljenje ,nisi ga ni procitao.Niko ovde ti nece reci sta ti treba da radis.NApisao sam ti da je samo ovde kod nas nekakav pad i to na silu,idu krediti,pocetak je Novembra uvek isti. Kukuruz u svetu samo raste.U petak je svuda skocio a kod nas pad.Vestacki.Cim se skine i ovo sto ima sabrace sve i videti da nema dovoljno ni za sopstvene potrebe a kamoli obecan izvoz.

Ljudi bez tablice moze male kolicine za Al, BiH ali onda i niza cena. Ispadne sarma. Vi mislite da je BiH kupac lúd pa mu naspes 19℅ vlagu a naplatis 14.5?

Kod nas bez tablice možeš da prodaš samo džakiran nekome u selu tipa do par tona dok na veću količinu nema šanse da ti iko primi bez prethodnog merenja vlage.Ako se dogovoriš tel kel u obavezi si da odneseš uzorak da mu izmere vlagu i po istoj ti određuju cenu, što niza vlaga viša cena i obrnuto.

Nazad
Vrh