savopunck
Banned
Stovet 25 do 14%.Malo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sama rec kaze...kalo od kaliranje(izgubiti na tezini)...pretpostavimo da ima 3 ,,elevacije"...kipovanje iz prikolice u usipni kos,prebacivanje iz usipnog kosa u podno skladiste ili celiju...i naposletku utovar iz podnog skladista ili celije u kamion...E tu je KALO tih 0,5%!Oprostite, ali ja ne znam sta je to kalo.
Rastur itekako mogu da razumem, izgazi telehender, prosipa se sema po betonu, koji ne sija od "helikotera", ok... ali sta to znaci kalo?
(Sad ne bih o defektnom zrnu... naravno ta defektna zrna izbace kad se proizvodi skrom, a i prasici ne pojedu to kad je sameljeno zajedno s tim drugim zrnima...).
Jel pitanje za mene?Objasni kako to kukuruz gubi na tezini ?
Da li moze koja slika skladista u odgovarajucoj temi o skladistima?Pre 4 godine napravio sam skladiste za 10 vagona zrna koje me kostalo 11.000 eura, kupio sam Zmaja 142 i ne vucem nikoga za rukav da mi kosi, cim padne vlaga ispod 16 izlazimo na njivu i kosimo, prikolicu sa 7 tona zrna istovarim za 25 min. ja sam. Prosle godine nisam dao kukuruz po ceni 18.5 din nego sam ga sacuvao i prodao po 28.5 din. bez troskova lagera, ostala mi razlika milion din. ili 8550 eura, kome to nije dosta nek se udruzuje...
DaJel pitanje za mene?
Elevacijom se kukuruz dodatno susi i samim tim gubi na tezini...elevacijom se od pocetne mase odvaja pleva i prasina i samim tim gubi na tezini...elevacijom se ostecuje zrno,koje se pretvara u ,,prasinu" i samim tim gubi na tezini...
Odbijaju se na ulazu robe na vagu a pre prve elevacije.Zar se pleva i prasina ne odbijaju kao primese?
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Super... a ja kome da "pisem" taj "kalo" ili "rastur" sto imam pri kombajniranju, ili ako "led se prospe pred zetvu..." (znam za ovo drugo postoji osiguranje, pa sta priznaju...).Sama rec kaze...kalo od kaliranje(izgubiti na tezini)...pretpostavimo da ima 3 ,,elevacije"...kipovanje iz prikolice u usipni kos,prebacivanje iz usipnog kosa u podno skladiste ili celiju...i naposletku utovar iz podnog skladista ili celije u kamion...E tu je KALO tih 0,5%!
ova investicija nije zbog ove godine, nego zbog svih proslih godina kada su me derali otkupljivaci pa sam resio da taj novac ostavim sebi, ti sracunaj koliko ti svake godine uzimaju za lager, vlagu, kalo, rastur, fumingaciju, ulaz izlaz i ko zna sta jos pa razmisli, ja svoju robu prodajem u prolece tel kel bez odbitaka a na 10 vagona ti odbitci su grubo oko 250,000,00 dinA da je cena pala?
Da li bi onda bio ovako "pametan"?
Odmah da se razumemo, ne zelim da vredjam sa ovim pametan.