Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Lokalni otkupljivac se danas navrzao na telefon zove i nudi 27 dinara do 16 %vlage.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Ja rekoh da kod nas ima tri cene,defekt do 4 % u jusu sa cenom 26,defekt od 8% 23 dinara,za delje neznam tačno,ali je slaba predaja,ljudi obično traže gde se predaje sa manje odbitaka.

@pop step Kod nas takva tablica bila do prekjuce, ali posto ama bas niko nije predao kukuruz promenili su je.
Sada je do 16% vlage bez odbitaka (samo vlagu i mere), do 16,5 skinu samo 0.5% vlage, a preko 16,5 pocinje i susenje da se skida.
Kalo i rastur su skroz izbacili.....

Oprostite, ali ja ne znam sta je to kalo.
Rastur itekako mogu da razumem, izgazi telehender, prosipa se sema po betonu, koji ne sija od "helikotera", ok... ali sta to znaci kalo?
(Sad ne bih o defektnom zrnu... naravno ta defektna zrna izbace kad se proizvodi skrom, a i prasici ne pojedu to kad je sameljeno zajedno s tim drugim zrnima...).

Kalo-kaliranje. Masa koju kukuruz izgubi dok dodes sa vage do mesta za kipovanje ili kako vec to racunaju. Uglavnom glupost nevidjena, sisanje na lepe oci, skinu ti 0,5% samo zato sto si njima predao svoju robu.

Пре сваке вршидбе постоје састанци на којима се одређује колико ће да се узме и то је то...проверена информација.Знам човека који је радио на ваги и попио одказ јер је радио како треба.

Kod nas je na svakom otkupnom mestu drugačije pa nema nigde gužve pri predaji a samo jedan otkupljivač ima sušaru.

Otkupljivač mi pošalje kamion na njivu a gde posle on odvuče kukuruze ne znam - to tek posle vidim po odvagi (tamo gde otkupljivač napravi ugovor da će lagerovati robu te godine). Ove godine je kamion išao za Bačku Topolu i prvi put da na odvagi nemam kalo i rastur, inače uvek je do sad bilo 0,5%. Što se vlage tiče izgleda da do 15% ne skidaju ništa (ja sam imao 14.1% i 14.7% i nije mi ništa skinuto na osnovu vlage), ali treba obratiti pažnju jer na nekim mestima izgleda da je ta granica manja. Kolegi je kamion kukuruze odneo u Zmajevo i sa 15.3% vlage su ga ošišali previše za tih 0.3%. Posle čujemo da je kod njih granica 14.5% , e sad da li je to 100% tačno ne mogu tvrditi...

E da smo mi malo pametniji pa da napravimo sebi susaru i skladiste. Susaru ozbiljnu , a skladiste podno koje moze biti i radionica kasnije . Jel nema 4,5 ljudi ,komsija da se dogovori da ne kazem 10 . Al kad nismo pametni neka skidaju.

Da li vam skladistari naplate i obracun, to sto izracunaju koliko vam ostaje za naplatu, i nastampaju na papir?

Nazad
Vrh