MOMOSARIC
Član
Jedne godine je cini mi se Srbija bila cak 5.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zeljkoo sad si me razocarao.Ja rekoh ti pozitivac kad ono corak.Mi zavisimo od trzista u svetu.Izgubili smo ih ranijih godina a unazad dve godine ih polako vracamo.Kina sve kupuje i ne pitaju koliko kosta.Da je ove godine rodilo prosecno 8-9t/ h ne verujem da bi cena bila veca od 16dinara.Mi zavisimo od nase prve ruke koja kupuje, pa se ona ugradi par dinara, pa druga i treca i ko zna koja.Ja koliko vidim ljudi ovde nemaju za sebe, sinoc mi dolazio covek uzece par tona sirovog kukuruz u klipu od mene, 30% vlaga, sutra cu da ga berem, ne pravi pitanje, rekao sam mu 18 dinara i prihvatio je.Nema on gde da kupi, nemoze on da ceka uvoz iz Argentine a da mu je rodio njegov sigurno ga nebi kupio, tako da bi i potraznja pala.Prinos svakako utice na cenu, ja neznam kada je kukurz bio skup a a da je prethodno rodio rekordno.Kod mene nikada, mozda u nekom drugom kraju Srbije.
Pa sta znam, nisam strucnjak samo pokusavam da sagledam siru sliku. Ali da, to za pesimizam svakako nekad prevrsi svaku meru, svi gledamo da zaradimo nesto i ne bi radili to sto radimo da tu nema para, jbga nekad mora da se zalomi i da prodjemo lose a bude i dobrih godina onda svi cute.Ma uvesce ga djavola,koje je ono godine Kostic uvozio pa placao po znatno vecoj ceni samo da bi nas naucio pameti,na kraju to trajalo par godina...tu troskova oko uvoza da te bog sacuva. A Ameri tih 330 mil tona spucaju na sebe zacas.Lepe mi kolicine imamo samo nas klepaju ovi nasi kako stignu.Zato OPTIMIZAM i sa domacima borba za svako kilo.Ne volim ja da bedacim ljude ovde sa takvim postovima,iskreno procitam nekoliko takvih pesimistickih prognoza(Najcesce budu pogresne na kraju) i odmah mi dodje da sve rasprodam pa u pm
P.S. Mozda da se zaposlim kao mitivacioni govornik i eto para
Razumem te ja ali cena zavisi i od dugogodusnjeg prinosa, normalno je da na cenu najvise utice prinos u svetu ali i tamo nije jeftina proizvodnja jer ako mi nemamo onda moramo da uvezemo e sada pitanje je koja je cena uvoza.Zeljkoo sad si me razocarao.Ja rekoh ti pozitivac kad ono corak.Mi zavisimo od trzista u svetu.Izgubili smo ih ranijih godina a unazad dve godine ih polako vracamo.Kina sve kupuje i ne pitaju koliko kosta.
Da ponovim prosle godine rekordi a cena 30 dinara.
Više puta ponovljenoNas covek pomisli bila je susa, znaci manje kukuruza znaci (bar) veca cena, ali...
Nije sve poskupilo, meso i mlijeko je jos uvjek na istoj cijeniKako je sve sto se tice poljoprivrede poskupelo zadnjih godinu dana u p.m.
Bio bi red da i cena kukuruza barem ostane na ceni proslogodisnjeg kukuruza....
Tako je i 2012. U žetvi bilo 28 pa posle 15logicno da ako vec sada daju 23 24 dinara za suv kukuruz da na prolece a mozda vec i oko novembra decembra ide za bar 4 5 din vise...nemoguce je da ostane ova cena repromaterijala tj da bude ovoliko skup a cena robe bude mala....drugar prodao zito za 27.50din a svi znamo da je u vrsidbi bila 20din,tako i jecam bio 20 sada 24
Pa jbg ako tebi te 2012 nije bilo dosta 28din pa si cekao 35 kao neki ovde sta da ti kazem...ako si imao sta da prodas u toj susi po 28 neznam sta si cekaoTako je i 2012. U žetvi bilo 28 pa posle 15
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka