Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
@grunt sta ocekujem? normalne cene vest. djubriva,herbicida,pesticida,subvencije i koliko toliko normalnu cenu otkupa....ukratko ono sto smo i imali dok zvalavi nije dosao na "Iron Throne"

5-7 тона по јутру и цена од 20 дин коме је то мало тај је безобразан!2-4 т по јутру и цена 20 дин то је зло...Ове године биће и једног и другог сценарија.
Upravo zato sam ja sav kukuruz koji mi je ostao od jesenas prodao u januaru po 20,50 jer sam bio zadovoljan tom cenom spram prinosa i nisam hteo da čekam 30 ko neki. Ove godine sa tom istom cenom neću biti zadovoljan...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Исто сам и ја урадио одлично смо се разумели...Чекај колега да скинемо кукуруз па ћемо видети шта ће и како ће бити још до жетве може да буде лепе олује па да вршемо буџу.

То си Професоре у праву...Прошле године тамо после жетве Жита сви смо онако у себи ишли на неку цену кукуруза 16-18 дин па прц он у жетви кукуруза 20 па после са лагера 20 и кусур добар кусур...Узели људи лепе паре па и ја међу њима.Ми Сељаци који живимо ЖИВИМО од земље знамо да зависимо од временских прилика односно не прилика,не од цене!Јер ми ту Земљу радимо и следеће године и тако у задњих 200 год...Ови који само мисле на финансијску страну Пољопривреде и који рачунају колико ће добити док још нису посејали ти људи имају прилива финансија са других страна....И на крају крајева воле бих да на овом форуму крене тема како смо сви дошли до Земље али онако искрено.

То си Професоре у праву...Прошле године тамо после жетве Жита сви смо онако у себи ишли на неку цену кукуруза 16-18 дин па прц он у жетви кукуруза 20 па после са лагера 20 и кусур добар кусур...Узели људи лепе паре па и ја међу њима.Ми Сељаци који живимо ЖИВИМО од земље знамо да зависимо од временских прилика односно не прилика,не од цене!Јер ми ту Земљу радимо и следеће године и тако у задњих 200 год...Ови који само мисле на финансијску страну Пољопривреде и који рачунају колико ће добити док још нису посејали ти људи имају прилива финансија са других страна....И на крају крајева воле бих да на овом форуму крене тема како смо сви дошли до Земље али онако искрено.
Ima teme,kako sam stekao imovinu.Ali ima postova koji su iskreni ali ima i onih drugih.

Све лепо написано и умотано да мање боли. И ратаре и сточаре. И још попис 2023 године само не знам чега. Кад година подбаци као што најављују следеће године мораће добро да се завуче рука у сламарицу и то ако је има да би видели 2023 годину.

Kakve su platiše bili prethodnih godina u odnosu na konkurenciju? Inače kod nas u susednom selu postoje dva otkupljivača i uvek plaćaju isto. Već u Bačkom Petrovcu konkurencija radi svoje tako da su cene za dinar, dva pa i tri veće za soju i suncokret. Kukuruz bude uglavnom 50 para do dinar skuplji.

Leptirici ne jedu kukuruz i kako si dosao do te racunice

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh