Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ja ove godine nisam prodao Ni 20 dzaka na dzak od kuce, jednostavno ili narod vise u selu NE cuva stoku ili svako imao za svoje potrebe iz svoje njive,a mozda I nece iz ljubomore od mene da kupuju Koo CE da ga znaaa...Takoo da sve sam na veliko daoo...
Po apotekama cena na dzak od 1200 do 1400.din 40 kila dzak.
A mozda I pametnije na veliko ,nema da se cimam I kilavim da dzakiram I merim...a stoo je najgore u celoj prici dodju tuu iz sela ljudi na veresiju daj onome dzak daj ovomee 2 dzaka... I slazu za datum kada ce da donesu pare,neki uopste I NE donesu I NIKADA vise I ne dodju da kupe ...iskvariooo SE nacisto narod,cast pojedincima.

Matiću tako ima lakše da računadu ::traktor1:: .
Truja 86 nije moglo da se ranije okruni, po malo višoj ceni od 25?
Jbg moglo je al eto nismo.Bas pocetkom juna kad su bile cene 26-27 din imali smo dosta posla oko lucerke,ostalo 6h nepokoseno zbog kisnog maja.Dok smo to resili i cena je bila vec pala na 25.Posle je krenula susa pa smo se neckali dal prodati il sacekati jos malo i na kraju tek sad resili da ga se definitivno resimo.Inace jos jesenas je otisao jedan deo od 20t, vrsen u zrnu zbog nedostatka skladisnog prostora.

Што катастрофа?Биће лепих приноса ове године чак ће некима та цена бити врхунска...
Cena nikada nije "vrhunska",pogledajte cene inputa prosle proizvodne i ove godine,a o sledecoj da ne govorimo,da je 30 din kg i da je rod 6 tona po kj,onfa bi se moglo pricati o vrhunskoj ceni

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

То си Професоре у праву...Прошле године тамо после жетве Жита сви смо онако у себи ишли на неку цену кукуруза 16-18 дин па прц он у жетви кукуруза 20 па после са лагера 20 и кусур добар кусур...Узели људи лепе паре па и ја међу њима.Ми Сељаци који живимо ЖИВИМО од земље знамо да зависимо од временских прилика односно не прилика,не од цене!Јер ми ту Земљу радимо и следеће године и тако у задњих 200 год...Ови који само мисле на финансијску страну Пољопривреде и који рачунају колико ће добити док још нису посејали ти људи имају прилива финансија са других страна....И на крају крајева воле бих да на овом форуму крене тема како смо сви дошли до Земље али онако искрено.

Barbula naravno da niko neće da čuva moj ili tvoj kukuruz za džabe. Nisam o tome ni pisao, ako si dobro čitao. Samo sam rekao da mi nije jasno da za pšenicu ne uzimaju lager a za kukuruz uzimaju. A što kaže Matić imaju trošak eleviranja i fumigacije, mada mislim da sve to imaju i za pšenicu. Bar tamo gde sam do sad ovih godina predavao nikad nije bilo naplate za pšenicu.
A sad mi objasnite zbog čega je cena starom kukuruzu (trenutno) 25 din a koliko čujem da je cena za novi 20-21 din. Stari je već suv, a i ovaj ovogodišnji će (ako vreme nastavi ovako) biti dobrooo suv.

То си Професоре у праву...Прошле године тамо после жетве Жита сви смо онако у себи ишли на неку цену кукуруза 16-18 дин па прц он у жетви кукуруза 20 па после са лагера 20 и кусур добар кусур...Узели људи лепе паре па и ја међу њима.Ми Сељаци који живимо ЖИВИМО од земље знамо да зависимо од временских прилика односно не прилика,не од цене!Јер ми ту Земљу радимо и следеће године и тако у задњих 200 год...Ови који само мисле на финансијску страну Пољопривреде и који рачунају колико ће добити док још нису посејали ти људи имају прилива финансија са других страна....И на крају крајева воле бих да на овом форуму крене тема како смо сви дошли до Земље али онако искрено.
Prošle godine kome su trebale pare u vršidbi nije dobio ni tih 16 din da bi na kraju žetve bio 18,5. 20 din je bio samo jedno prepodne do 12 sati posle pao na 19,5. I tako sve do nove godine. Posle je otišao preko 20. Tako da nije svuda isto. Trenutno nama je malo tih 20-21 din a vi kako hoćete...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

5-7 тона по јутру и цена од 20 дин коме је то мало тај је безобразан!2-4 т по јутру и цена 20 дин то је зло...Ове године биће и једног и другог сценарија.

5-7 тона по јутру и цена од 20 дин коме је то мало тај је безобразан!2-4 т по јутру и цена 20 дин то је зло...Ове године биће и једног и другог сценарија.
Problem je sto niko nece ni videti tih 5t ove godine, barem u mom kraju...mozda budu neke sporadicne parcelice

Управо о томе и говорим будале су ти људи који у пољопривреди иду на неку сигурност,у смислу рода јел те ствари су толико танке Киша,олуја,град у пар минута довиђења...Стари Сељаци су знали за то па говорили како буде биће...

Kontam zasejalo se vise hektara nego prosle godine i dosta njih se zaduzilo zbog skoka cena svega,od semena,goriva pa do hemije da im se moze da obore cenu bez obzira sto ce svugde u svetu skuplje.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

@grunt bogte video o cemu ti pricas? 7t/kj? pa i tih 5t po jutru ako neko imao odmah neka zakolje dva vola i zove citavo selo na cast.....16-tica trenutno 54,40,map 87,40,urea 57,50,an 38,50 a ko ne seje repicu ima gotovo jos 2 meseca do oranja i setve psenice tj ne verujem da nece poskupeti bar jos malo....inace cena kukuruza u padu sto je ne vidjeni apsurd i komedija

Barbula naravno da niko neće da čuva moj ili tvoj kukuruz za džabe. Nisam o tome ni pisao, ako si dobro čitao. Samo sam rekao da mi nije jasno da za pšenicu ne uzimaju lager a za kukuruz uzimaju. A što kaže Matić imaju trošak eleviranja i fumigacije, mada mislim da sve to imaju i za pšenicu. Bar tamo gde sam do sad ovih godina predavao nikad nije bilo naplate za pšenicu.
A sad mi objasnite zbog čega je cena starom kukuruzu (trenutno) 25 din a koliko čujem da je cena za novi 20-21 din. Stari je već suv, a i ovaj ovogodišnji će (ako vreme nastavi ovako) biti dobrooo suv.
To sto negde ne naplacuju lager za psenucu par meseci je dobra volja skladistara i uslov da je njemu prodas

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh