Bogami isplati im se da plate nekoga da im računa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jbg moglo je al eto nismo.Bas pocetkom juna kad su bile cene 26-27 din imali smo dosta posla oko lucerke,ostalo 6h nepokoseno zbog kisnog maja.Dok smo to resili i cena je bila vec pala na 25.Posle je krenula susa pa smo se neckali dal prodati il sacekati jos malo i na kraju tek sad resili da ga se definitivno resimo.Inace jos jesenas je otisao jedan deo od 20t, vrsen u zrnu zbog nedostatka skladisnog prostora.Matiću tako ima lakše da računadu .
Truja 86 nije moglo da se ranije okruni, po malo višoj ceni od 25?
I kod nas tako vrte, cuvat i molit Boga da Kinezi kupe ko lani panode to bar 15 posto gore. Realnost je da ne bi treba bit cijena veca od 15 16 dinara ako cemo gledati cijenu stoke al na 15 dinara bi mi skrahirali na ovom prinosu....Neke najave za nov rod se vrte oko 20 dinara. Katastrofa.
Што катастрофа?Биће лепих приноса ове године чак ће некима та цена бити врхунска...Neke najave za nov rod se vrte oko 20 dinara. Katastrofa.
Cena nikada nije "vrhunska",pogledajte cene inputa prosle proizvodne i ove godine,a o sledecoj da ne govorimo,da je 30 din kg i da je rod 6 tona po kj,onfa bi se moglo pricati o vrhunskoj ceniШто катастрофа?Биће лепих приноса ове године чак ће некима та цена бити врхунска...
Prošle godine kome su trebale pare u vršidbi nije dobio ni tih 16 din da bi na kraju žetve bio 18,5. 20 din je bio samo jedno prepodne do 12 sati posle pao na 19,5. I tako sve do nove godine. Posle je otišao preko 20. Tako da nije svuda isto. Trenutno nama je malo tih 20-21 din a vi kako hoćete...То си Професоре у праву...Прошле године тамо после жетве Жита сви смо онако у себи ишли на неку цену кукуруза 16-18 дин па прц он у жетви кукуруза 20 па после са лагера 20 и кусур добар кусур...Узели људи лепе паре па и ја међу њима.Ми Сељаци који живимо ЖИВИМО од земље знамо да зависимо од временских прилика односно не прилика,не од цене!Јер ми ту Земљу радимо и следеће године и тако у задњих 200 год...Ови који само мисле на финансијску страну Пољопривреде и који рачунају колико ће добити док још нису посејали ти људи имају прилива финансија са других страна....И на крају крајева воле бих да на овом форуму крене тема како смо сви дошли до Земље али онако искрено.
Problem je sto niko nece ni videti tih 5t ove godine, barem u mom kraju...mozda budu neke sporadicne parcelice5-7 тона по јутру и цена од 20 дин коме је то мало тај је безобразан!2-4 т по јутру и цена 20 дин то је зло...Ове године биће и једног и другог сценарија.
To sto negde ne naplacuju lager za psenucu par meseci je dobra volja skladistara i uslov da je njemu prodasBarbula naravno da niko neće da čuva moj ili tvoj kukuruz za džabe. Nisam o tome ni pisao, ako si dobro čitao. Samo sam rekao da mi nije jasno da za pšenicu ne uzimaju lager a za kukuruz uzimaju. A što kaže Matić imaju trošak eleviranja i fumigacije, mada mislim da sve to imaju i za pšenicu. Bar tamo gde sam do sad ovih godina predavao nikad nije bilo naplate za pšenicu.
A sad mi objasnite zbog čega je cena starom kukuruzu (trenutno) 25 din a koliko čujem da je cena za novi 20-21 din. Stari je već suv, a i ovaj ovogodišnji će (ako vreme nastavi ovako) biti dobrooo suv.