Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Локално и много више.

Ал' дај да причекамо још месец дана, па да дајемо процене.

Kod nas na losijoj zemlji nije izgoreo mnogo,nego jednostavno oplodnja je bila katastrofa ,na klipu po 50-ak zrna ,a i ako su dobri klipovi negde,sitni su jako.Ja sreca pa imam kukuruza nesto i na boljoj zemlji,ali,pitanje koliko ce mi cigani pokrasti,sad kako je skup,i niko ga nema po selu,ima da kradu sve u sesnaest,moraju necim hraniti svinje koje tove,mat... im jeb.. svima.

U kanadi na severu zima bila rekordna a i leto kad je bilo 49.8 stepeni a njima do maja pada sneg,kako nama zna da padne u martu njima i maju a septembar isto

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Obiso i video kukuruz, mogu reći puna njiva pabiraka i ponegde jalov... Ne sekiraj se kukuruz će bude jeftin pa će cigani da ga kupe, nece im se isplatiti gorivo da idu u krađu :ROFLMAO:
Prošlo je vreme jeftinog otkupa. To sam pisao bar 10 puta pa evo i 11 ti.Moj post iz septembra 2020 je bio čuvajte kukuruz iako je rodilo cena do decembra 20 din. Smejali su se pojedini a cena na 20 sredinom novembra. Sve je otišlo 100% gore. To je neko moje razmišljanje.

Na cenu kod nas malo utiče i vršidba jer veliki deo ode u vršidbi zbog nemogićnosti većine da lageruje.Manje se bere i čuva po kotarkama.Da smo imali 10 vagona-sve bi otišlo od kuće na džakove.Neko je dočekao cenu od 3500 jer nema ponude.Pre 2 godine smo jedva prodali kukuruz u septembru za 14din.Ne znam šta diktira cenu ali je kod nas dosta nestabilna.

U kanadi seju kukuruz u maju a skidaju u oktobru sa 30-40% vlage i suse. Gledao sam jedan klip skida lik kukuruz sa 28% vlage i srecan ko nova godina.

Trebace im beraci kad shvate da je ta vlaga idealna za branje... I mi trebamo da prodajemo nas jednoredni zmaj nekom i Kan. Napr. na neki omanji farm od 364632 ha, pa da bere od oktobra do maja, pa da krene u setvu...

Nije u pitanju oko cene ali može da bude povezano. Interesuje me zašto se naplaćuje ležarina za kukuruz (ne znam za soju i suncokret) a za žito ne?
U suštini je sve isto. Kukurz se predaje npr u kvalitetu i oni nemaju nikakvih troškova. A ako je vlažan onda ti odbiju % na to, ili ako ima dosta primesa. Jedino mogu da razumem je da ako se smatra da je žito važno zbog hleba pa kao ajde da za to ne bude. Ok mi je i da postoji neka cena jer on ima toliki objekat koji košta i to mora da se na neki način isplati. Ali ako ja hoću da uzmen neku količinu kukuruza koji sam ostavi onda mi zaračunava neki lager i msl da sa dobio info da je on 6%, samo nisam razumeo da li je to na mesečnom nivou. Sve u svemu dosta imam nepoznanica u svemu ovome.

Pa nece valjda da ti ga neko cuva badava i da ti odes posle 3-4 meseca i da ga uzmes nazad

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Kod nas se naplaćuje lager za sve, nema izuzetaka niti opraštanja.Da li bi ti nekome čuvao robu za babino zdravlje i radio elevaciju i fumigaciju za dž?

Nazad
Vrh