Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Pa moraćete naučiti, nije ništa komplikovano, kada kod amera krene gore, kod nas se čeka još nedelju dve, pa polako isprate, a kada kod njih rokne dole, naši skoro uvek isprate istog momenta.
Pariz u glavnom prati desavanja kod amera, manje-više...
Cena kod amera, je $ po bushel-u, 1bushel=25,4 kg, Pariz, sve jasno, €/ton.

Trenutna situacija sa tih sajtova,
Pariz, bila cena oko 260€/t, pad na 212€/t, jer se kod njih trguje unapred, a isporuka je za novembar, avgust je bio na 260.
CBOT-ameri, pad cene sa preko 700$/bush na 550$/bush, i to je trenutno stanje, a razlog, što očekuju rekordan rod u njihovom kukuruznom pojasu...
Po svemu sudeći, nas ne očekuje perspektivna cena za novi rod, ispade da je terminska prodaja ove godine bila pun pogodak, ako budu mogli da namire količinu, zbog suše.

Hvala Tesla,za sajtove i pojasnjenje kretanja i uticaja na nas.
Bas se vidi pad u Parizu zadnjih dana.Drastican pad...

Znaci sto se tice cijene proslogodisnjeg kukuruza to bi bilo to, nema vise nekih bitnijih pomaka na gore sigurno, jesam li u pravu?

Ako je verovati onim graficima,do septembra je to-to...
Tradicionalno ide blagi pad pred zetvu,ciscenje zaliha...A onda pad na 20 max.
Prevedeno kod nas iz onih grafika.Kako ja laicki vidim.
Od oktobra - novembra
ide na maximalno 20 din i tako ostaje sledecih godinu dana....Manje vise.

Neko je pisao da je terminski oko 20 din kod nas...

Susa nema veze vise sa cenom koja ce biti kod nas.
Ako nema za nase potrebe ,uvesce se.
Mene plasi da zbog raznih toksina,nece se moci ni izvesti.E onda i tih 20 izgleda dobro.

Ako je verovati onim graficima,do septembra je to-to...
Tradicionalno ide blagi pad pred zetvu,ciscenje zaliha...A onda pad na 20 max.
Prevedeno kod nas iz onih grafika.Kako ja laicki vidim.
Od oktobra - novembra
ide na maximalno 20 din i tako ostaje sledecih godinu dana....Manje vise.

Neko je pisao da je terminski oko 20 din kod nas...

Susa nema veze vise sa cenom koja ce biti kod nas.
Ako nema za nase potrebe ,uvesce se.
Mene plasi da zbog raznih toksina,nece se moci ni izvesti.E onda i tih 20 izgleda dobro.
Toksini su standardno, uslov za obaranje cena kukuruzu.To već i deca u zabavištu znaju.

Prosle god pred zetvu cena bila 18din, da bi je u zetvi oborili za 14,5 din. Posle toga mi nudili 16 din uz obrazlozenje kako je to extra dobra cena i da sigurno nece ici gore vise od toga.
Pa je kukuruz ipak dogurao blizu 30 din.......
No Ali opet idu ljudima rate, potpisi za rep materijal koji treba u oktobru da se razduze itd..... Normalno da ce da obore cenu nevezano za Pariz i Ameriku.......
Aflatoksin ce biti cudo ove godine......

Citam nesto juce , kazu na mala vrata , u roku godinu dvije pojavi se na svjetskoj sceni proizvodnje kukuruza jedan novi ograc sa ogromnim povrsinama gdje nikad nije bio kukuruz ,Kanada . I to duboko na sjeveru ,gdje je bilo dosad nezamislivo da se sije kukuruz ljudi pisu da se mozete voziti par dana i samo polja kukuruza vidite . Klima se mijenja definitivno , Sta cemo mi , masline ?

Citam nesto juce , kazu na mala vrata , u roku godinu dvije pojavi se na svjetskoj sceni proizvodnje kukuruza jedan novi ograc sa ogromnim povrsinama gdje nikad nije bio kukuruz ,Kanada . I to duboko na sjeveru ,gdje je bilo dosad nezamislivo da se sije kukuruz ljudi pisu da se mozete voziti par dana i samo polja kukuruza vidite . Klima se mijenja definitivno , Sta cemo mi , masline ?
То су рекал казала... Главни играч је и даље Америка са 40% светске производње куркуруза, ови бре једва да имају 1,5%...Ако киксне производња у Америци кукуруза отуда и већа цена...прошле године су оманули много због суше, али и због невремена које је смалтило огромне повшрине под истим....клима се не мења у толикој мери да они могу на северу да гаје кукуруз...да промениће се до краја овог века када ће канада бити као и русиај светска житница, а остали па гајићемо малине...што да не....

U kanadi seju kukuruz u maju a skidaju u oktobru sa 30-40% vlage i suse. Gledao sam jedan klip skida lik kukuruz sa 28% vlage i srecan ko nova godina.

Nazad
Vrh