Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Mislim da je proslo vreme jeftinog kukuruza,vec sam o tome i pisao.Na zeleno je nudjeno 24.8 din kod nas.A koliko vidim cene vestaka odose duplo,hemija poskupila drasticno...sve su to oni uracunali u kalkulaciju.Platice oni ali ce nas odrati na drugoj strani
Ako se nastavi ovaj trend ode stočarstvo-ne znam baš da li smeju dozvoliti taj luksuz.A gašenjem stočarstva gotovo je i naše ratarstvo jer neće biti konkurentno.U bari punoj krokodila-mi smo obične žabe.

Ja ne kontam kako neki stocar moze sebi dopustiti da bude prepusten na milost i nemilost trzista stocne hrane, za koncetrate i premikse ok, ali zitarice stvarno nema smisla uzimati u vecoj kolicini.
Bolje dignuti ruke od svega ako nisi u stanju posijati za svoje potrebe, a jednom kad se nabave masine nije problem raditi i preko potrebne kolicine pa i kad naidje susna godina moze se preziveti.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ja ne kontam kako neki stocar moze sebi dopustiti da bude prepusten na milost i nemilost trzista stocne hrane, za koncetrate i premikse ok, ali zitarice stvarno nema smisla uzimati u vecoj kolicini.
Bolje dignuti ruke od svega ako nisi u stanju posijati za svoje potrebe, a jednom kad se nabave masine nije problem raditi i preko potrebne kolicine pa i kad naidje susna godina moze se preziveti.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Šta tu ima da se razume.Sve je jasno kao dan.Mi kada imamo za svoje potrebe isto tako možemo i da prodamo.Ako mi je cena mleka 24+7 a kukuruz momentalno mogu da prodam po 32,raćunaj sam isplativost.Naroćito što će kod nas odneti danak i suša.Nismo baš toliko moćni da se borimo sa prirodom i visokim cenama stočne hrane.Mleko je godinama samo u padu.

Neko je davno rešio da nam ne treba više od 125000 krava. Prre 20 godina smo imali preko milion.

Svinjarstvo je prvi primer.Pre je svaka kuća držala bar za sebe a sad.I mi smo od ove godine odustali a godinama smo tovili za sebe i po koje da prodamo.
O kravama da ni ne pričamo.Postojimo mi mali i farme velike,gde se verovatno pere novac.A ni velike farme neće dugo ako ne dignu plate-Nema ko da radi-sve uglavnom propaliteti.

Puna vam usta pranja novca..
Svaka druga rec pranje pranje..a ajde nam malo pojasnite kako to ide kako se pere itd .
Uhvatli ste se neke floskule i konsvaba tralala..
Stvarno niste normalni.
Sdruge strane isto je i povrtarstvu niko vise kao pre u okucnicama nista ne sadi pa opet cene relativno niske..sad ide floskula pere neko pare.....

Šta tu ima da se razume.Sve je jasno kao dan.Mi kada imamo za svoje potrebe isto tako možemo i da prodamo.Ako mi je cena mleka 24+7 a kukuruz momentalno mogu da prodam po 32,raćunaj sam isplativost.Naroćito što će kod nas odneti danak i suša.Nismo baš toliko moćni da se borimo sa prirodom i visokim cenama stočne hrane.Mleko je godinama samo u padu.
Em je potrosnja mlecnih proizvoda opala, em su se ti proizvodi preselili u markete i megamarkete. Ne tako davno mleko se raznosilo po kucama gde su mlekadzije svako jutro nosile mleko i izlivale mleko u pripremljene sudove. Na pijaci se red cekao za sir iz kacice, svapski sir, mileram, kiselo ili sveze mleko, ovciji sir i kiselo iz zemljnih loncica uz to jaja ili jos nesto sa gazdinstva, a prodavaca po dvadesetak i sve licno proizvodjaci. I sve se rasproda i svi zadovoljni iii..... sve otislo u pi ku materinu u Maksi, Ideju, Lidl.

Ako se nastavi ovaj trend ode stočarstvo-ne znam baš da li smeju dozvoliti taj luksuz.A gašenjem stočarstva gotovo je i naše ratarstvo jer neće biti konkurentno.U bari punoj krokodila-mi smo obične žabe.
Ne boj se kolega, podice se velike "arapske" farme..... subvencionisane debelo od drzave.....
Svaka druga rec pranje pranje..a ajde nam malo pojasnite kako to ide kako se pere itd .
Novac koji je nego digao iz budzeta ulozi npr. u proizvodnju svinja, zakup zemlje, kupovinu masina nekoj podobnoj osobi koja sve to radi za njega i jako brzo napreduje iako svi oko njega rade na poziyivnoj nuli.... to je samo jedan primer a ima ih verovatno i u tvom kraju slicnih

U Macvi primera koliko hoces.Covek koji je do pre 4 godine vukao cisternu kod jednog veceg odgajivaca , imao 3 krmace i tovio od njih turu sad ima kapacitet 4000 komada. Prvo usao u seckanje duvana ,tu pohvatao veze , a dalje to ide samo po sebi.
LJudi koji su pre 20 i vise godina imali obore za 150-200-250km (tadasnji Veliki) su i dalje na toj cifri ili sa blagim povecanjem i jedva opstaju.

Слобапатрола, да ли произвођачи које сте навели могу да продају робу за реалну цену која је упола као у маркету. Ено качили смо снимке о парадајзу. Увозни иде а домаћи се баца и дели џабе. Како је то могуће да ли можете да напишете? Сличан систем је са увозом меса.

Nazad
Vrh