Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346

Kako vam se cini ova tablica?
Dranje, ali tako je svuda. Sve preko 17% vlage cista pljacka jer realno oni ga tu na 17-18% suse do 15-15.5 i tako ide dalje, niko od njih ne susi to na 13.5-14 ali bitno da se odbijaju i troskovi susenja za 30% vise od realnih.

Za 17.1% ti skinu 15% a njih da to spuste na 15% vlage kosta mozda 5, onih ostalih 10% sto ti odbiju je cista zarada.

Cena se stabilizovala na nekih 20din sa pdv. Sve ispod toga pokusaju da navacere pa gde uspe uspe. Obim trgovine je opao jer ocigledno je dogovoreno dovoljno kolicine za ovaj period. Sada ce krenuti dogovori za kraj novembra i decembar pa cemo videti rasplet. Danas sam isao SO - Odzaci - Despotovo - Sirig - NS a nazad preko B Petrovca. Sreo sam jedno 124 kamiona sa kukuruzom.

Dranje, ali tako je svuda. Sve preko 17% vlage cista pljacka jer realno oni ga tu na 17-18% suse do 15-15.5 i tako ide dalje, niko od njih ne susi to na 13.5-14 ali bitno da se odbijaju i troskovi susenja za 30% vise od realnih.

Za 17.1% ti skinu 15% a njih da to spuste na 15% vlage kosta mozda 5, onih ostalih 10% sto ti odbiju je cista zarada.
Mislim da sa tom vlagom i ne suše,samo ga eleviraju.

Komsija radi na barzi, uvalili su im sirov kukuruz i upalio se u jednoj barzi, a njegova je bila povuci, potegni. Inace voze Dunavom do Konstance.
Toliko od toga sto ga oni suse, samo elevator i paljba. Kosta ih struja za eleviranje.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Bude tu i vracanja kamiona. Naspu im na patos mokar a gore suv pa prodje sondu. Svega bude. A ta ako se upalila onda su bukvalno sipali 30%vl dole a gore 14.5.

Gledam sa kojim cenama vi baratate. Kod nas danas je bilo 17din a od sutra 16din do 16-17% vlage, a ispod 16 nema niko od ovih sto sada skidaju, medju kojima sam i ja. Kod nas je bilo max 18,3 kod lokalnog odkupljivaca pre ovog pada. Sa vlagom do 16%

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Juče kod nas 18.5 sa 8% pdv, a danas 18 sa 8%pdv-a.
Do kraja nedelje cena još u padu. Nema kupaca za ponuđeni kukuruz.

Nazad
Vrh