Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Mi nismo još sve završili a hteo sam juče da naplatim jednu veću količinu. Pristao bih na 20 ali nisu dali više od 19. Rekli su ako mi je malo 19 da sačekam ponedeljak. E sad nisu mi samo rekli da li će biti veća u ponedeljak ili će biti "ko te 'ebe što si čekao"...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Како им се прохте...код нас нико није ни давао више од 19 дианра, када је колико сам видео у бачкој било и преко 20 дианра...надали смо се да ће бити бар 20, али није...сада ако буде падала цена, остаће на лагеру до следеће године, па шта буде....

Nije korektno pitati ,odakle informacije,čovek ima svoje izvore ,al kad se sabere dva i dva mi smo dva meseca imali kolko tolko slobodno tržište nije bila formirana vlada,sad se sve vraća na staro ,može da bude u okruženju kolko oće, čak i duplo skuplji, biće koliko se oni dogovore i kraj.
Potpuno se slažem sa tobom i pre nekoliko dana sam napisao da prodaju ljudi ako je oko 20 da ne bi drugi skidali kajmak posle.A ti drugi su sad formirani.Šta mislite od koga će se uzimati u narednom periodu-od poljoprivrednika,dragi moji.Oni će možda prodati preko 20 ali te cene boranija neće dobiti.

Dolovac je u pravu , cijene su ciklicne kod nas , zavise od punjenja tih ugovora . Kad nekoj firmi fali neka kolicina da napumi brod a nema mono vremena onda ttazi rovu i platice i vise za tu kolicinu . Kasnije vazi poslovica otiso voz ,... do sledeceg

Ako ste primetili te nedelje kad je kukuruz bio u usponu javili su se analitičari Saković i Galetin koji su svojim izjavama najavili pad a oni su poznati da rade za velike kompanije i izvoznike zitarica...

Neko reče da je cena od 25 dinara nerealna a ja bih rekao i da je 50 din nerealna jer pamtim da se traktor kupovao za dva vagona kukuruza a vi sad preračunajte koliko bi trebala da je cena da se za dva vagona kupi traktor. Da dodam tada se kupovali domaći traktori uglavnom i zetor, ursus ali uglavnom do 80 ks.I tada smo se sa pabircima razduživali za seme i đubre.

20din za kukuruz je i vise nego odlicno kad je godina bila odlicna za njega, treba biti realan, a sad oni koji nisu prodali na 20 o ocekuju 25din plasim se da ne docekaju 15din.

Znam da je pre 10-12 godina kukuruzu rasla cena 12,15,18,20 din a jedan čovek za koga ja znam ( a bilo ih je dosta) čekao 25 din i na kraju je prodao po 7,5 din. Lično mi je pričao a imao je da proda 17 vagona.

Nazad
Vrh