Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
kod nas u selu kamionđije dolaze kod ovih što krune a mi se javljamo njima i tako funkcionišemo za sada i njih malo ima hoče i oni sa vlagom do 17% e pa načiče ga ali malo sutra

Danas napunili barze,od sutra cena ide dole. ::lose::
Informacija od nakupca u selu.

Danas pre podne ni kod nas nisu kupovali, ali su kasnije krenuli.
Cenu ne znam, ceo dan sam tarupirao.

Kod nas su kupovali... Jedan poznanik je krunio NS 640 i predao sa vlagom 29% za 9.8 din/kg

Ja sam kupio u poslednjih 3 dana oko 1,5 vagon klipa po 9 dinara.Najvlazniji je bio 22,9%,a komsija je prodao nekoliko tona zrna po 10 dinara vlaga 22,doduse ne bas kvalitetnog.

Kod nas nema otkupa,trgujemo izmedju sebe.

@xsale
Pa ti si super prosao,neznam ko je bio u tolikoj krizi pa ti prodao tako jeftin kukuruz :cao: :cao:

@xsale
Komso da li si cuo za Piroteinku(cena 16,80 din) ili recimo Tabeks(16 din) iz Macvanskog
Pricinovica! :ppozdrav:

rasa02 je napisao(la):
@xsale
Pa ti si super prosao,neznam ko je bio u tolikoj krizi pa ti prodao tako jeftin kukuruz :cao: :cao:

Niko nije bio u krizi,takva cena bila na pijaci u Bogaticu.Juce (cetvrtak) je bila 10 dinara klip,zrno nisam pitao nije me interesovalo_Oni mnogobrojni sverceri sto sam pitao za klip su mi svi rekli da je kukuruz tamo 17 onamo 18.Kad sam pitao sto nisu odvezli tamo i prodali nego doterali da prodaju meni jeftinije ni jedan mi nije nista odgovorio.

bewisa je napisao(la):
@xsale
Komso da li si cuo za Piroteinku(cena 16,80 din) ili recimo Tabeks(16 din) iz Macvanskog
Pricinovica! :ppozdrav:

Pa zasto te iste firme ne otkupljuju u Bogaticu,ako im treba kukuruz.Kupuje i Karneks svinje pa im ne teramo u Vrbas.
Doduse kod nas retko ko prodaje velike kolicine kukuruza,uglavnom su to kolicine oko 3 tone (dubravina prikolica),pa za razliku u ceni niko nece da vozi traktorima sa uglavnom neispravnom instalacijom 20-30 km i da rizikuje da plati kaznu

Danasnja cena u Proteinki u Sapcu je 16,28din.sa 14%vlage.Isplata je za 30 dana i kasnije,sad sam cuo da komsija nije naplati a dao je kukuruz pre 32 dana.Kukuruz sa 22% vlage izadje malo vise od 13din.

drugar je bio kod almexa da vidi za traktor da kupi i ponudili su mu 17din terkel za kukuruz u kompenzaciji

Kod Premila 16 dinara na bazi 14 % vlage, ja sam utorak prodao a u sredu dobio pare... ::svaka cast::

Nazad
Vrh