Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
U Staroj Pazovi u PD Napredak 16,8 din/kg.

u kovacici prodaje se na kamion dakiran za 15dinara ali da ne bude preko 19%vlage

Jedan moj drugar danas prodao kuci kukuruz po 16 tel kel po mom vlagomeru je bila vlaga 15,7 na jednom silosu je nosio na proveru 17,4 na drugom 19,... na trecem 20,... a ovaj koji je kupio ima vlagomer i placa 16 din.a da je vlaga do 16. Ciji li sad vlagomer laze:sta: :sta: :sta: :ppozdrav: Jos da dodam da je rec o kolicini od 45000 kg.

Dr.Gruja je napisao(la):
Jedan moj drugar danas prodao kuci kukuruz po 16 tel kel po mom vlagomeru je bila vlaga 15,7 na jednom silosu je nosio na proveru 17,4 na drugom 19,... na trecem 20,... a ovaj koji je kupio ima vlagomer i placa 16 din.a da je vlaga do 16. Ciji li sad vlagomer laze :sta: :sta: :sta: :ppozdrav:

Nema postenih danas ::lose:: ::lose::

Ma ljudi moji vise ne mogu na vagama zato što su elektronske i umrežene sa računarima pa im ostaje da nas šišaju na analizi.Mene su ošišali na suncokretu.Nasli su vlagu5%,a pisali 7,kažu ne priznaje se manje od 7.Iz prikolice su mi uzeli uzorak u kantu u kojoj je vec bilo suncokreta,i kažu nečistoca 6%,a ja pojacao vetar da su i zrna letela iz kombajna i nisu mi dozvolili da prisustvujem do kraja analizi.Na kraju svega toga sam dobio papir sa prekriženom količinom po JUS-u i ručno napisanom za obračun.

Hajde nam se predstavi u odgovarajućoj temi: http://poljoinfo.com/clanovi-poljoinfo-foruma/

Meni nije jasno kako si ostavio suncokret kod njih ko da si jedva cekao da se otarasis robe.
Covece pa valjda si cekao godinu dana da vrsis. Ja im ne dozvolim nikakvu zajbanciju pakujem se odmah sa vage .
Sorry za OFF!

Peet je napisao(la):
Meni nije jasno kako si ostavio suncokret kod njih ko da si jedva cekao da se otarasis robe.
Covece pa valjda si cekao godinu dana da vrsis. Ja im ne dozvolim nikakvu zajbanciju pakujem se odmah sa vage .
Sorry za OFF!
Slazem se sa tobom,u par puta sam samo izasao i okrenuo traktor i prikolice i na drugo mesto,pa nemozete bas stalno je*ati...

proverena informacija kod mene kukuruz 15 din. u džakovima kamion u dvorište i piči nema odbitaka za vlagu ,lom,primese itd i što je naj važnije nema prevare na kantaru a i pare odmah. inače kod mene u selu se uvek tako i prodavao kukuruz kamioni dolaze kod kuče . :cao:

Dinar i sutra rekordno nizak prema evru
Beta - Pre 3 sata i 28 minuta
BEOGRAD - Dinar će sutra ponovo imati najnižu vrednost od uvodjenja evropske valute i prema evru će oslabiti za 0,08 odsto, tako da će srednji zvanični kurs biti 107,4270 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prema zvaničnom kursu NBS, evro će vredeti oko osam para više nego danas kada je srednji kurs 107,3385 dinara za evro.

Centralna banka je danas prodala 93 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa.

Od početka godine NBS je ukupno prodala dve milijarde i 134,7 miliona evra, uključujucji i današnju intervenciju, a kupila 10 miliona evra.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs iznosio 95,9679 dinara za evro.

Devizni kurs se formira na medjubankarskom deviznom tržištu i primenjuje se od 8.00 narednog radnog dana.

DZABA CENA MALO VISLJA! Ovako oni nama kradu zaradu! :udri: :udri: :udri:

Nazad
Vrh