nikola indjija
Član
A vlaga?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kucni lager moze vecina nego ljude mrzi da lopataju, spirala, organizovanje kamiona itd
Ne treba da ti to bude za nepoverovati jer budi siguran da toga nema.Zato mi je prosto neverovatno kad pročitam ovde da se negde ne računa lager, a koliko vidim pri tom ne bude manja cena...
Radis oko 500kjPreviše ste strogi,hahaha,mene lager i ostale gluposti na silosima godišnje košta oko 10000 evra ali nemam gde da stavim robu pa sam prinudjen na njihove uslove.
Ma kakvi,na 70-80 vagona robe u proseku mi uzmu 3 % za lager, 0,5% za rastur i ukradu mi 6-7 % PDV-a,tako sam došao do 10000 evra.Radis oko 500kj
Ma pocne da se greje jer je velika gomila i odma zizak pocne da radiČule, ne mora. Ustvari mora ako ne tretiraš pri istovaru. Odradi tretman sa npr K-obiol-om i sigurno nećeš imati problema. Znao sam imati ječam od dve godine (ali i dobro tretiran) pa ga ne dira žižak.
Jednu lepu supicu im das godisnje, kako te nije zao?Ma kakvi,na 70-80 vagona robe u proseku mi uzmu 3 % za lager, 0,5% za rastur i ukradu mi 6-7 % PDV-a,tako sam došao do 10000 evra.
Kolika ti je gomila?Pa moraš paziti na ulaznu temperaturu zrna i vlagu. Imam i ja lepu gomilu pa se ne greju niti žižak radi.
Kupiš svoj kombajn i vršeš kad hoćeš i koliko hoćeš.Ja sam već o tome pisao, al' najlakše je reći ljude mrzi...
Problem je logistika, u jednom danu vršem oko 16-17 kj i kako to prevesti kući i skinuti jer kombajn NE ČEKA? Ako te nema na njivi sa prevozom on ode... A poslednjih nekoliko godina gotovo po pravilu se masovno vrše u nekih nedelju dana, pre tog perioda još uvek velika vlaga, kad se konačno spusti svi navale da skidaju jer po pravilu obično iza tih nekoliko dana lepog bude najavljena kiša... I tad sve i da hoćeš ne može naći kamion, i ovo malo što ih ima uglavnom voze za skladištare...
Žao mi je ali nisam u mogućnosti da napravim podno skladište ili neki silos kako sam planirao. Za sad moram ovako. Da imam gde da skladištim meni ne bi bio problem da ovršem i dovezem u skladište i 250-300 tona dnevno, to i sad skidam sa sve gužvom na silosimaJednu lepu supicu im das godisnje, kako te nije zao?