Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,7%
  • Ne

Glasovi: 164 47,3%

• Ukupno glasača
    347
Robne rezerve treba da otkupljuju višak robe i kad je cena robe niska. Kada se pojavi manjak na tržištu i cena krene vrtoglavo gore, one tada robu treba da prodaju i naravno zarade novac. Njihov primarni zadatak nije zarada, naravno nije na odmet. Njihov zadatak je stabilnost cene neke robe na tržištu.

Znači misljenje je da mi sitni ni ne pokusavamo sa prodajom u r.r.? Jbs ga ja bi ga dao po 23 ako ga hoće..

Bio danas da pitam na mestu gde mi je kuruz na lageru...i naravno nema nista od toga...spisak ko ce dobiti je vec poslat pre par dana,cista namestaljka na finjaka..toliko od mene

Najgore sto su na ovo tako reci svi navikli pa im postalo skoro nepotrebno buniti se protiv ovakvog sistema.

Ja bi pitao minista poljoprivrede Nedimovica, ako me se seca sa skupa iz Stapara, ZASTO DRZAVA KOJU SVI MI CINIMO placa 23din, kada moze po berzanskoj ceni da otkupi kolicinu koja im treba za recimo 18-19din, i da pritom izaberu gazdinstva koja su u PDV-u i taj pdv ce im se vratiti pride? Da se domacinski ponasaju tako bi uradili, a ovako NASI novci se razbacuju i trpaju u dzepove kontraverznih biznismena.

U pravu si donekle , ali nije ništa neobično ni ovo što oni pokušavaju , npr Kina tako radi , kada je slabiji prinos otkupe od svojih seljaka po mnogo većoj cijeni nego tržišna , ali sa jednom razlikom , otkupe svu količinu , ko god hoće da proda . Kasnije da domire potrebe uvoze , ali po cijeni najnižoj koju mogu da postignu . Ovo je nešto sasvim drugo i obično bude guranje para u džepove pojedinaca. Da dodam , vjerovatno znate šta čeka onog u Kini koji bi pokušao da smućka pa da poturi državi uvozni kukuruz pod domaći ... (na kraju familija dobije račun da plati metak )

Bilo bi ako ništa drugo fer i korektno sa njihove strane da objave i ovde listu ko su i sa kojom količinom prošli u igri "brzi prsti"...:ppozdrav:

Nazad
Vrh