Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,7%
  • Ne

Glasovi: 164 47,3%

• Ukupno glasača
    347
Danas skinuo 2 jutra 9700kg 14.5% vlaga predao kod Agrohoma ruski krstur. Koliko mogu da mi skinu na tih 0,5% vlage.

Meni su skinuli 3% na vlagu 14.6% što znači u tvom slučaju tu oko + - 290kg

Koliko sam juce na brzinu video na vagi stoji papir na kome stoji koliko se odbija kg kukuruza u zavisnosti od %vlage. Za14,5% stoji da se od 10000kg odbija 520kg valjda sam dobro video. To mi je nesto puno.

Ako imas par vagona javi mi na pp da ti posaljem broj ljudi koji rade za Bosnu, kakve tablice i bakraci. Nema robe, ne daj jos da vas sisaju na tablicama.

Dogodine ce tako biti kod svih, objektivno taj kukuruz nikada nisu ni susili. Kod nas ove godine lom, primese i slicno niko ne gleda, samo vlagu.

Taj kalo rastur se rasirio ko epidemija pa se primenjuje svuda cak lupaju i 1 %.

E a jos niko nije pasirao kao mi u indjiji pre neku godinu 0.5 posto kapljanje ulja iz ttsktora na vagu...inace se meri na jednoj vagi pun na drugoj prazan i tu naravno postoji razlika u bazdarenju...lopovska posla..

[h=1]Raste cena kukuruza![/h]Cena kukuruza 17,50 dinara bez PDV-a

Cena kukuruza nije značajno oscilirala u odnosu na upoređujući podatak iz prethodne nedelje. Cena kukuruza početkom nedelje se kretala od 16,80 dinara bez PDV-a, da bi poslednjeg dana u nedelji iznosila 17,50 dinara bez PDV-a što ipak predstavlja značajan cenovni rast. Ponderisana cena za ovu sedmicu je iznosila je 17,20 dinara po kilogramu bez PDV-a (18,92 din/kg sa PDV-om) što predstavlja cenovni rast od 1,18%.

Poslednja izmena:
Kod nas još ne rade obračun. Kažu cena raste, očekuju tek polovinom iduće nedelje da će znati nešto više.

Ako ovako nastavi, za NG vec 20din sa pdv-om, na kamion 0.25-0.5din skuplje. Kada dodje do 200e/t sve ide pod noz.

Ako ovako nastavi, za NG vec 20din sa pdv-om, na kamion 0.25-0.5din skuplje. Kada dodje do 200e/t sve ide pod noz.
Ljudi nebi da kvarim ničije raspoloženje za većom cenom...ali čitajući ovu temu setim se scenarija iz 2012-e kada sam sa njive u jesen više dobio po kg.,nego stric iz čardaka u proleće-leto sledeće godine za isti kukuruz...Opet naglašavam nije mi cilj da nekog odvratim od namere da čuva još jedno vreme kukuruz samo eto setio sam se i ovoga...:ppozdrav:

Da ali tada smo dobili 250e/t sa njive a sada ni 150e/t. Ja ne ocekujem tih 250e/t tj 30din da bude, ali 22-23-24din mi deluje realno kada sve uzmem u obzir.

Nazad
Vrh