Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Pozdrav svima. Ja sam iz Baranje HR, neki dan su me zvali iz Agrokora (Belje) vezano za otkup kukuruza te nude plaćanje u roku od 15 dana a cijena 136 eura/tona na bazi 14% vlage. Samo da kazem da je kod nas poprilična otimačina za kukuruz a Belje (Todorić) je iz ne znam kog razloga upravo prošle godine ukinio koperaciju sa poljoprivrednicima i sad se sami nude da kod njih predamo robu. :ppozdrav:

@dragan0611
To je u ovoj trenutnoj situaciji na svetskim berzama jako mala cena.Ako ne moras nemoj im prodavati,bice sigurno dosta veca cena pogotovo na prolece :ppozdrav:

Znam, nisam ni sam pametan sta da radim, imam nekih 12ha kukuruza,(nesto je i voda obrala) sto se tice prinosa mislim da ce biti u proseku od 9 do 12 tona po ha. Najveći problem nama malima predstavlja skladistenje kukuruza a nismo mozda ni svesni da bi određena ulaganja u tom pogledu brzo povratili.

Sve je to danas za nas seljake lutrija tajkuni drze monopol i vestacki stvaraju nestasicu i viskak proizvoda,tako da je tu tesko biti pametan :sta: :zli:

@Dolovac
Pa to su isti tajkuni i kod nas i kod njih :udri:.Nama je samo bitno da se u trgovinu sa kukuruzom ponovo ne umesa Milosavljevic,secate se pre 3 godine sta nam je uradio sa zabranom izvoza :zli:.Ako izvoz ostane na slobodnom rezimu cena ce sigurno biti dobra ::novac::

dobro bi bilo kad bi cena proizvoda bila u eurima ali to tesko:haha: a ne u dinarima a euro svaki dan skace a i cena nafta :zli:

Čim bude došao na 22-24 vlage sve se skida(kruni) i prodaje ako cena bude 18din za kilogram suvog zrna.Jednom sam se opekao da ga ne prodam po 18 pa sam ga na kraju dao za 11dinara.E više se neću zajebavati.Iako skoči cena sa 18 neće na više od 20,tako gubim 2 dinara.A ako cena sa 18 padne ,pašće gadno i onda gubim mnogo više.

to je sorta dkc 5699 sejan 3 aprila na 20 cm u redu u zetvu je bi sklop oko 64000 biljaka po h
Imam jos oko 17 jutara toga hocu u sredu da ga skidam ako budem mogao posto mogu da ga prodam za 18 dinara na jus hvalitet

rasa02 je napisao(la):
@Dolovac
Pa to su isti tajkuni i kod nas i kod njih :udri:.Nama je samo bitno da se u trgovinu sa kukuruzom ponovo ne umesa Milosavljevic,secate se pre 3 godine sta nam je uradio sa zabranom izvoza :zli:.Ako izvoz ostane na slobodnom rezimu cena ce sigurno biti dobra ::novac::
Upravu si samo da se oni ne umesaju sa njihovom logikom... ::samo bes::
Post je spojen: [time]1284292810[/time]

tajkuni mogu da prave veštačku nestašicu kada ima kukuruza ali nemogu da kažu daga ima kada ga praktično nema a što se tiče zabrane izvoza sumnjam jer naša država najviše zaradi upravo na izvozu i to baš poljoprivrednih proizvoda pa če sigurno iskoristiti ovaj momenat i zvoziti ga pa sad po logici stvari prvo če podmiriti robne rezerve da budu sigurni i tu očekujem manju cenu a posle če ga izvoziti pa očekujem malo bolju cenu e sad vrag če ga znati :sta:

pidikanac je napisao(la):
tajkuni mogu da prave veštačku nestašicu kada ima kukuruza ali nemogu da kažu daga ima kada ga praktično nema a što se tiče zabrane izvoza sumnjam jer naša država najviše zaradi upravo na izvozu i to baš poljoprivrednih proizvoda pa če sigurno iskoristiti ovaj momenat i zvoziti ga pa sad po logici stvari prvo če podmiriti robne rezerve da budu sigurni i tu očekujem manju cenu a posle če ga izvoziti pa očekujem malo bolju cenu e sad vrag če ga znati :sta:
Pa kolko treba da se podmire robne rezerve, koja kolicina? Dal se zna?
Znaci ti mislis da ce posle biti bolja cena, ako ne petljaju sa izvozom....Ovoliki takticki manevri, boli me glava :udri:

šandor je napisao(la):
Prodajte kukuruz kad vam treba pare ::novac:: .

to jeste tačno ali svi gledamo da izvučemo što bolju cenu pa otuda i taktika ukoliko se nezeznemo u proračunu :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1284316875[/time]
Ove jeseni u Srbiji će biti ubrano oko šest miliona tona kukuruza, od čega će milion i po tona moći da se izveze - istaknuto je na tradicionalnom Danu polja u Rimskim Šančevima, jednom od oglednih polja novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.Prosečni prinos kukuruza iznosiće oko pet tona po hektaru, a po rečima direktora Odeljenja za kukuruz prof. dr Đorđa Jockovića , na pojedinim parcelama, gde su vremenske prilike bile dobre i gde su primenjene sve neophodne agrotehničke mere, prinosi će biti i trostruko veći.

ovo je citat sa sata poljopartner dakle biče izvoza baš kako sam i predpostavio :D

Nazad
Vrh