Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ljudi jeste tako kako vi kazete,ali mislim da mi nasom hvalom da ce roditi vise sami dajemo doznanja ovima gore da ce biti dosta kukurza sto ja sumnjam u to.Pa ministar izjavljuje da ce biti nadprosecni prinosi a to znaci da ce i cena biti manja zbog vece ponude itd... A ovaj forum prate mnogo njih odgore

Dolovac je napisao(la):
Ljudi jeste tako kako vi kazete,ali mislim da mi nasom hvalom da ce roditi vise sami dajemo doznanja ovima gore da ce biti dosta kukurza sto ja sumnjam u to.Pa ministar izjavljuje da ce biti nadprosecni prinosi a to znaci da ce i cena biti manja zbog vece ponude itd... A ovaj forum prate mnogo njih odgore
pametno razmišljanje i to je takođe tačno.ali njihove dezinformacije kako bi obarali cenu da kukuruza ima na pretek i da su prinosi nadprosečni i da će izvesti više nego ikad apsolutno nisu tačne.kukuruza ima i dobrog i lošeg ali je isto tako i jako puno površina pod kukuruzom uništeno.plus što će dosta ljudi po navici ga smeštati u čardake i silose i na lager i čekati cenu.sa kukuruzom oni nemogu baš toliko puno da manipulišu kao sa pšenicom.oni u medije izlaze sa namerno lažnim prognozama kako bi rušili cene naših proizvoda.zato pazite šta pišete kako reče i dolovac :ppozdrav: :ppozdrav:

miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
Dolovac je napisao(la):
pametno razmišljanje i to je takođe tačno.ali njihove dezinformacije kako bi obarali cenu da kukuruza ima na pretek i da su prinosi nadprosečni i da će izvesti više nego ikad apsolutno nisu tačne.kukuruza ima i dobrog i lošeg ali je isto tako i jako puno površina pod kukuruzom uništeno.plus što će dosta ljudi po navici ga smeštati u čardake i silose i na lager i čekati cenu.sa kukuruzom oni nemogu baš toliko puno da manipulišu kao sa pšenicom.oni u medije izlaze sa namerno lažnim prognozama kako bi rušili cene naših proizvoda.zato pazite šta pišete kako reče i dolovac :ppozdrav: :ppozdrav:

delim mišljenje...

Znaju oni i bez naseg foruma kako ce roditi.
Mada realno nece biti exrta,bas sam gledao dosta njiva pa ima gde kukuruz nije veci od 1.5m,klipovi su mali,a da ne pricamo o njivama koje s kraja izgledaju lepo a u sredini lezala voda... nece biti prinos extra,ocekujte manji rod a vecu cenu. :cao:

@Dolovac
Moram da napisem. Mislim da pisanje w umesto v nije primereno ovom forumu. Nemoj mi zameriti, takav nacin pisanja mogu da razumem na facebook-u i ostalim slicnim sajtovima, ali ovde ne.
Izvinjavam se na offtopic.

Visoki terni imaju dobar kukuruz ,ali gde je samo malo niža zemlja izgleda na oko da je dobar ali nije.Konkretno moja parcela od 6 kj ,ljuštika od klipa ogromna i normalna a klip oko 20-22 cm i ne izlazi iz ljuske a hibrid je NS 6030 koji bi trebao da ima znatno veći klip.U toj parceli se voda bila povukla ali je sad ponovo došla pa je pitanje i kako brati.Kod mene neće biti mnogo kukuruza za prodaju pošto mnogi imaju stoke pa im treba za ishranu.

bojcetic je napisao(la):
@Dolovac
Moram da napisem. Mislim da pisanje w umesto v nije primereno ovom forumu. Nemoj mi zameriti, takav nacin pisanja mogu da razumem na facebook-u i ostalim slicnim sajtovima, ali ovde ne.
Izvinjavam se na offtopic.
to je edno w od tri-cetri koliko sam napisao... ali da se izvinimo i onima koji prate pravopis vise nego situaciju :cao:

ko u zrenjaninu kupuje kukuruz novi

Post je spojen: [time]1284214954[/time]

@Dolovac
To w je pocelo u sms porukama, jer je ljudima lakse pritisnuti taster jednom nego tri puta za v. Na kompjuterskoj tastaturi je potpuno isti rad potreban da bi se pritisnulo v ili w, pa ne vidim svrhu koriscenje w.
Nema ljutnje!
:ppozdrav:

Za cenu kukuruza kod mene u kraju slabo se sta prica. Nisam cuo da je neko trgovao zadnjih par dana bilo na zeleno, bilo kukuruz 2009.

što se tiče prinosa i cene kukuruza neče kukuruz biti jeftiniji ako mi pišemo da ga ima puno i da je rodilo po vagon po jutru niti skuplji ako kažemo da ga ima 500kg po jutru pa makar ovo čitao Tadič sa svojom svitom od ministara več cenu diktira ponuda i potražnja a svako od nas može pisati da je rekorder a kukuruza realno nema puno to što mi u Bavaništu ,Dolovu,Deliblatu imamo dobar prinos neznači da ga ima u celoj Vojvodini pa i daga cela Vojvodina ima u okruženju ga baš i nema tako da ja verujem da če cena biti u okvirima realnog stanja i da če pratiti svetska kretanja opet to je mišljenje jednog veoma malog proizvođača :cao: :cao: :cao:

pidikanac je napisao(la):
što se tiče prinosa i cene kukuruza neče kukuruz biti jeftiniji ako mi pišemo da ga ima puno i da je rodilo po vagon po jutru niti skuplji ako kažemo da ga ima 500kg po jutru pa makar ovo čitao Tadič sa svojom svitom od ministara več cenu diktira ponuda i potražnja a svako od nas može pisati da je rekorder a kukuruza realno nema puno to što mi u Bavaništu ,Dolovu,Deliblatu imamo dobar prinos neznači da ga ima u celoj Vojvodini pa i daga cela Vojvodina ima u okruženju ga baš i nema tako da ja verujem da če cena biti u okvirima realnog stanja i da če pratiti svetska kretanja opet to je mišljenje jednog veoma malog proizvođača :cao: :cao: :cao:
::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::apsolutno tacno.

evo citata

Cene kukuruza novog roda su niže za oko 20-25 € / t, nego za isporuku u septembru, dok je mala verovatnoća da će tako i ostati. Iako je kišni avgust pomogao porastu kukuruza, nakon sušnog razdoblja u junu/julu,česta je pojava na poljima da su stabljike niže i da nose manje krupan klip. Žetva kukuruza u SAD-u nakon suše na srednjem zapadu će se revidirati naniže i nadalje osigurati porast cena ove žitarice.

@Pidikanac slazem se u potpunosti sa tobom sto se tice roda kukuruza i da procitaju sve postove opet nista ne zavisi od nas. Pa ljudi kad je nesto od nas zavisilo? A kako da zavisi od ovog foruma odnosno od nekog pisanja ili nekih izjava ovde.
Evropska potraznja, odnosno svetska, prica svoju pricu a mi smo kao i uobicajno i dalje neznacajan faktor u svemu ovome.
@Dolovac a sto se tice hvalisanja i neiskrenosti o rodu to sve zavisi od osobe do osobe, tako da ono "svi" sto si ti rekao ne dajem ti za pravo.
Pa primera radi sta ja dobijem time sto cu ovde pisati da mi je rodilo neznam kolko a recimo ne daj Boze puko sam ko zvecka. :ppozdrav: i dobar vam rod kukuruza i soje.

ja juce skinuo jedno jutro posto nemam za stoku vise starog , za sada je dobro 7300kg na jutro sa 24,5 vlage sada ga lopatam u supi da mogu da ga krupim

isidor je napisao(la):
ja juce skinuo jedno jutro posto nemam za stoku vise starog , za sada je dobro 7300kg na jutro sa 24,5 vlage sada ga lopatam u supi da mogu da ga krupim
koja je sorta i kad je sejan??

Nazad
Vrh