Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
90y8mq.jpg

Almex danas prirodno suv do 14% vlage 16.5+ pdv, vestacki suv ne kupuju. Sa lagera kod njih 17.5+pdv.

Nada poslednja umire.

Ja naplatio juce i danas po 18 sa lagera. E sad koliko mi je ostalo od kolicine koje sam im doneo na vagu pa posle svodjenja na jus i lezarine napisacu vam cim stignem jer mislim da ce biti korisno kolegama da znaju ciju domacinsku firmu da zaobidju ,mislim da o tome treba pisati i pricati javno jer sramota je njihova

Koja je razlika u kvalitetu između tog prirodno suvog, i tog sa lagera, da bude razlika u ceni 1 din+pdv :sta:, sem toga što su na ovome uzeli lager...

U Crepaji sarenilo od cena. Kod jednih 17 I 17,1 + pdv, kod drugih 17,3 I 17,45 + pdv. Na ove cene se naravno oduzimaju troskovi lagera. Ja prodao jednu turu kod ovih sto placaju najmanje, ali su im zato trsokovi lagera najveci :svinja:.

Tesla kod veštačko sušenog neznaš šta kupuješ a prirodni vidiš šta kupuješ i to mora da se plati više, svidelo se to nekom ili ne.

Kod nas Milane kupuju Mačvani i Užičani (tel-kel) i uvek plaćaju 0,5 pa i 1dinar više od veštačkog sušenog.Ja sam pre 3 nedelje prodao po 17din dok je na silosima bio 16-16,20din na bazi 16% vlage.

Nemam veštački sušenog al' zar nije veća sigurnost njega kupiti nego ovaj prirodni koji može imati i 17 posto vlage? (po pitanju skladištenja). Ono što sam primetio da je cena viša, na Gei i sličnim.

Užičani prolaze pored mene i neće da uzmu već u Bačku... lele :osmeh:

Razumem ja da je ovaj prirodan kvaliteniji, a i na oko se to vidi, ali nas otkupljivači ponekad ubeđuju u suprotno :svinja:
Sve zavisi koliko im treba roba, pa se shodno tome i ponašaju.

Nemam veštački sušenog al' zar nije veća sigurnost njega kupiti nego ovaj prirodni koji može imati i 17 posto vlage? (po pitanju skladištenja). Ono što sam primetio da je cena viša, na Gei i sličnim.

Užičani prolaze pored mene i neće da uzmu već u Bačku... lele :osmeh:

Milane taj kukuruz se džakira i ide po apotekama i pijacama i to se potroši časom, i sa 20% vlage ide bez problema, upamtili su dobro 2015g i šta su im sve uvalili sa veštačkim kukuruzom, svinja je velika gospođa, ali no.

Nazad
Vrh