Trešnja

Al svi koristite za zastitu od zeceva i drugih napasti ovu mrezicu (sto koriste moleri,fasaderi...kako vec se zovu), posto sam nesto nacuo da je kancerogena?
Da li ima istine u tome?

Mene interesuje kakvi su to zecevi kod vas u Srbiji? :osmeh:
Nasi bosanski zecevi nece ni da cuju za tresnju grickaju samo jabuku i krusku a biraju samo mlade stare nece ni da gricnu :bravo:

Pa ako je za probu sadi kao privremene sadnice, dok ti prave (magriva npr.) ne narastu znaci jednu ovu pa jednu onu.
Nije problem sadnica, vise trud zalim.

@Zika,@RedStar naravno da je pozitivno eksperimentisati,posebno kada se ima slobodne zemlje i vremena,što ovde najčešće nije slučaj.Takođe i @mike sa onim UFO Giselama.
Svaka čast svima,obogatili ste temu o trešnji i uzgoj trešnje kod nas uopšte.Nadam se da ćete kasnije podkrepiti temu sa nekim sličicama tih zasada i uopšte informacijama kako ide sa voćnacima.Pozd.

@ubovicratko
Možda je mislio da zasadi par komada kraj ulice da deca jedu? :D
vrlo si vickast vidim :osmeh:
a ako je i za sprdnju to sto neko zeli i drugome bolje - onda takav humor je malo nastran, al i to mogu tebi otpisati, nije lako ziveti pored nuklaernog otpada, bolje i te devijacije nego da ti izraste i druga glava gde bi nam onda bio kraj ::000::

aj aj nemoj sprdnju okretati na uvrede... ne tangiram se ja, samo kažem, ne zvuči lepo :ppozdrav:

Između ostalog danas sam posadio jedan famozni "Early lory" :) Ni' dok sam je kupovao nekako i dalje nisam verovao da ta sorta uopšte postoji i da je to stvarno ta sorta.Međutim prodavačica garantuje pored "sertifikata" pisanog hemiskom olovkom da je to sigurno ta sorta,nema greške :)
Ako neko slučajno ima ili negde video 'rli lori u rodu itd. neka se javi sa nekim informacijama,ja sam moju za svaki slučaj zasadio uz ogradu tik pored puta :haha:

Zdravo svima!
Imam jednu bastu 15x30m iza kuce, gde planiram da posadim tresnju.
Sta mi preporucujete da stavim, koliko komada i na kojem razmaku?
Hvala!

Za potrebe prodaje ili svoje? Amaterski ili full profi sa dosta ulaganja u startu ali brzim povraćajem novca?

Manje više sve imaš prežvakano u ovoj temi....dosta novih pitanja koja će ti nadoći da pitaš kad ti neko da odgovor :)

Sadi se na rastojanju 5x4m. Na 15 metra možeš da staviš 3 reda, do komšija po 2,5m i između voćki 5m, a na 30 metra možeš da staviš 6 komada, do komšija po 3m i između voćki u redu 4m, to ti je ukupno 18 komada. Ja imam burlat i kompakt stelu kao oprašivača burlata, mislim da je dobra kombinacija. Pozdrav.

@oktopod
Ja sam hteo za prodaju. Koliko ulaganja je potrebno u startu?
Ovde jeste sve prezvakano ali na kraju vise mi nista nije jasno sta da stavim? :)

Sadi se na rastojanju 5x4m. Na 15 metra možeš da staviš 3 reda, do komšija po 2,5m i između voćki 5m, a na 30 metra možeš da staviš 6 komada, do komšija po 3m i između voćki u redu 4m, to ti je ukupno 18 komada. Ja imam burlat i kompakt stelu kao oprašivača burlata, mislim da je dobra kombinacija. Pozdrav.

Hvala na odgovoru!
Pitam za razmak jer sam procitao ovde da neki idu i na 2.5m.

Stela ili kompakt stela je oprašivač burlata, tako da možeš par komada stele ostalo burlat.

i došli smo do onoga što sam rekao....rađaju se nova pitanja i podpitanja, cela tema se opet prežvakava...koja sorta, rastojanje, oblik krošnje, podloga, zemljište, kako da orežem...pročitaj brate lepo celu temu, treba ti pola sata sat, pročitaćeš stvari koje se ne bi ni setio da pitaš, ako već želiš uspeh bez razmišljanja.

Zavrsio sam citanje teme, sa svim linkovima :osmeh:
Dosta stvari su mi jasnije sada ali imam i dosta pitanja.

Narucujem sledecih dana:
15 Burlata na magrivi
3 Kompakt Stela- isto magriva, za oprasivanje.

Da li je dobar ovakakv raspored ili predlazete negde drugde da ubacujem oprasivace (na slici su naznaceni sa X):

Nazad
Vrh