Жиле
Član
Dobro,hvala za odgovor.Sad mi je jasno na koje si izdanke mislio.Kod nekih sam imao te izdanke ispod mesta kalema al' to sam zakidao još prve godine i više ne rastu,kao i kod svog ostalog voća valjda.? Jasno mi je da je komplikovano prepoznati podlogu u tek trećoj godini voćke al' razumite i vi moju brigu,ostaje mi da čekam još minimum dok ne napune 5 godina pa da eventualno po rodu definitivno znam dal su mi utrapili i te koltiće i dal sam izgubio godine bez veze i dal uopšte da ih vadim kasnije,jbo ih ja.?
Pročitao sam dosta o "colt rootstock" jerbo ih tvorac tako zove i na kraju sam zaključio da bi' do godine,dakle u četvrtoj godini drvca morala biti puna roda što kod magrive nema šanse,pa ću i znati.Za sada su drvca sva vrlo slična neka malo manja neka malo veća al' su dva značajnije rodila još druge godine.Ništa slikaću s proleća pa ćemo videti šta je i kako je.Hvala svima
Pročitao sam dosta o "colt rootstock" jerbo ih tvorac tako zove i na kraju sam zaključio da bi' do godine,dakle u četvrtoj godini drvca morala biti puna roda što kod magrive nema šanse,pa ću i znati.Za sada su drvca sva vrlo slična neka malo manja neka malo veća al' su dva značajnije rodila još druge godine.Ništa slikaću s proleća pa ćemo videti šta je i kako je.Hvala svima