Obrati pažnju!!! U Radmilovcu se NE prodaju sadnice poljoprivrednog fakulteta!!! Prodaju se sadnice iz raznih rasadnika, to možeš videti i na ceduljici na sadnici. Radmilovac jeste ogledno dobro poljoprivrednog fakulteta, ali samo prodajno mesto je jedna šupa u ko zna čijem vlasništvu i sadnice veze nemaju sa fakultetom, a naravno da lepo zvuči da misliš da si kupio sadnice proizvedene na fakultetu pod oštrim okom profesora...
Drugo, dobro vodi računa o stanju sadnica, na većini je prilično očenjen pupoljak i to tačno u visini hvatanja rukom, a to je tačno od 60 do 120 cm, tamo gde su najpotrebniji zbog formiranja krošnje, šta će mi na metar i po ili na pola metra visine.
Treće, prodavci gledaju samo da prodaju, ja prošle godine bio da kupim par komada mi zafalilo i pitam na magrivi herc mi treba, lik mi da sadnice, primetim da je jedna po kori i debljini različita, reko ovo nije trešnja, on kaže "pih možda je jabuka zalutala" i vrati je u pesak gde su kruške!!! ja platim izađem napolje na svetlo i tada na etiketi pročitam da je podloga kolt kao i da nemaju ni tri pupoljka na celoj sadnici!!!! Vratim se, kažem na magrivi mi treba, ne na koltu a lik će "magriva, kolt, to ti je to, isto je to samo se drugačije zove" ??? Reko brate jel imaš ti na magrivi i da imaju neki pupoljak na sebi, lik pogleda u zemlju i vrati mi pare.
Tako da ja Radmilovac zaobilazim u širokom luku. Nemam pojma dal sam uzeo trešnju ili jabuku, jabuku ili krušku, dal je podloga kolt ili magriva, a onda dođemo i do teme koju sam sortu uzeo. Nema svaka sadnica papirić.
Ko hoće nek kupi tamo ali dobro otvoriti oči, sadnica SVAKA mora da:
- ima papirić
- ima sve pupoljke
- dobar koren, sa finim žilicama