Trešnja

Prosle nedelje sam pricao sa covekom koji proizvodi vocne sadnice,i dogovorio se da mi doveze kuci tresnje po ceni od 1e,bar sam tu ustedeo u startu :D,oktopode jer mora i prolecna i zelena rezidba?

pa prolećna ti je za formiranje krošnje u početku i za sitnije korekcije kasnije, a zelena ti je da ti ne rastu štapovi nego da se razgrana sa plodnim grančicama, tako da je zelena kod trešnje bitnija

Sta treba da uradim u zelenoj rezidbi?da kratim grane koje su osusene primer,malo objasnjenje ako moze

Posadio bih tresnje (burlat,herc,lionska rana) u razmaku od 5 metara izmedju redov,dali bih mogao izmedju redova tresanja i po jednu visnju da ubacim,tako da imam i tresnje a izmedju njih i visnje?

Teško, pošto se na 5 metara razmaka, nakon 12-14 godina, krošnje trešnje skoro pa dodiruju. To važi za magrivu a još više za divlju trešnju kao podlogu, slično je i sa koltom, jedino na gizeli može gušće. Jedino da ih ubaciš na mesto neke trešnje.

Vidiš kod mene gore na videu kako se krošnje ove dve šarene maltene dodiruju a razmak je preko 6 metara, preko 20 godina su stare. Plus nisu orezane u startu kako treba pa idu dosta u vis ramene grane.

Fotografije su napravljene sa mobilnim telefonom HD2, krivo mi je što nisam imao neki HD uređaj pored sebe. Ja sam se iskreno naježio kada sam video ovu količinu cveta i sam izgled trešanja, nisam bio na selu neko vreme, ali sam došao u pravi čas ! :ppozdrav:

Znaci okolina grada Panceva bez mraza ?
ili je to dalje negde ?
I skoro sve vocke su redu.
Super da je tako, bar nekome da je dobro.
Bela Crkva Juzni Banat oko 60% KATASTROFICNO.

Voce mi se nalazi nesto u okolini Panceva a vecina mi je u Azanji (Okolina Smederevske Palanke),i nema tih problema sto se tice mraza

Koliko ja znam mali je. Sačekajmo još neko mišljenje, ali ja koliko vidim 5x5 je neki minimum, 3.5 metra podeljeno na pola ti nije ni dva metra, pa ti nađi neku trešnju kojoj je poluprečnik krošnje manji od dva metra, na to dodaj i da treba malo i lufta između njih radi osunčanja plodova i malo provetravanja :) i videćeš da je malo.

Forumasi imam jedno pitanje,kako je tresnja burlat rodila kod vas kod nas i nije nesto za razliku od lionske rane.

Nazad
Vrh