Po pravilu bi magriva trebala 5.5 x 6 metara, mada realno i 5.5 x 5.5 nije loše, aj nek bude i 5 x 5.5 ako baš mora, biće dobro, to ćeš shvatiti tek kad budu starije od 12-15 godina zašto je tako
Možda bi mogao više komada ako prvu staviš u ćoše tog kvadrata od 16 x 16 a ne 3 metra od ivice ako me razumeš, ne znam šta imaš okolo tog kvadrata, ako ima neki zid ili drugo voće gledaj barem 2.5 do 3 metra od toga da pomeriš, to onda dođe tih 3 x 3 sadnica
---------- Poruka napisana u 18:15 ---------- Prethodna poruka je at 01:35 ----------
Ljudi, nećete verovati, meni je ova doktorka rodila 200 kila jedno stablo ove godine, evo ne pomerio se s mesta
konačnu računicu ću tačno u gram znati kad sve oberem, gore su krupne i polako se već beru dok dole nisu, mada i gore ima zelenkastih i sitnih a dole ima i krupnih, šareno znači
Juče i danas sam nabrao 60 kila a bukvalno evo nisam trećinu drveta obrao, došao komšija kaže i meni prerodila ne veruješ, beri ti beri malo je olakšaj, savile se grane do zemlje
Mislim da će ista situacija biti i sa šarenim kalemom, pune su, nikad nisu ovoliko rodile da ja pamtim...možda i zato što poslednje dve godine samo ja berem, a ja jako vodim računa kad berem da ne kidam grane koje tek kreću u sred grozda trešanja, moji su to brstili ko koze, napune kofu lišća i drveća pa posle skidaju u gajbicu, prošle godine sve grane skoro bile gole do samog vrha gde nisu imali šta da otkidaju
Nego imam i jedno pitanje tj problem, pojavljuje mi se valjda od kiše silne trulež plodova taman kad su pred punim zrenjem, koji preparat vi koristite za to i kolika mu je karenca, pošto bih narednih godina prskao, a ove godine bih požurio da oprskam šarene ako nije kasno zbog karence, sad su zelene i u fazi da tek poneki plod u milion ima malčice boje na sebi, cenim za jedno 10-20 dana da će da se beru.