Trešnja

kod mene su još mlada stabla pa nemaju puno cvetova, a rekao bih da je svaki cvet oplođen, kao i kod lionske i šarenog kalema, rekao bih bolje nego prošle godine..kod mog ujaka u ritopeku na starim stablima ista situacija, pu-na :D

Trešnja je zakon! :D

Oktopode ove jeseni sadim 50-ak stabala ako nes ne valja ima da te likvidiram xDDD,pozdrav druze

Ma gde da ne valja, video si moj snimak u cvetu sa prošle strane, e pa svaki cvet je oplođen veruj mi, biće to grozdovi znaš kakvi, snimiću i to kad bude :)
Trešnja se ne sećam da je nekad slabo rodila, kamoli da uopšte nije dala rod kao kajsija i ostale gluposti :)

Gledao sam tvoje klipove na youtubu super su tresnje,ja cu ove godine da posadim,pa za koju godinu nek da bog da bude kao sto kazes,inace tvoje tresnje su u super kondiciji bar po meni

Brate, imaju preko 20 godina i nikad orezane sem onomad :) kad je ćale prekratio gore glavne grane jer su mu smetale za pogled sa terase, kad je osetio kintu pre dve godine više mu ne smetaju :)

Ja znam par ljudi koji su probali sa trešnjama na gizeli i nisu uspeli. Suviše je zahtevna po pitanju sastava zemljišta, prehrane, navodnjavanja, đubrenja...mnogo posla i to pipavog, nešto se pređeš i sve se posuše.

Nov sam u vocarstvu,zasadio sam proletos 600 stabala tresnje i 1030 kruske,nesto malo nektarine i breskve.Sorte su Burlat,Lapins,Regina i Kordia.ima li neko iskustva sa ovim sortama?

To su sve klasicne sorte koje se sade,i dobre sorte,koliko si placao sadnicu?pozdrav,po meni nisi trebao za pocetak odma toliko stabala

Brate, imaju preko 20 godina i nikad orezane sem onomad :) kad je ćale prekratio gore glavne grane jer su mu smetale za pogled sa terase, kad je osetio kintu pre dve godine više mu ne smetaju :)

Hahaha kad je video da ima tu zarade grane mu ne smetaju,ja imam neke dve tresnje isto nikad orezivane a rode ko lude

Cuo sam da moze da uspe ali brzo zavrsava zivotni vek,znaci nekoliko godina i susi se

Čiča danas zobao trešnje :D Na lionskoj ranoj i burlatu, jedno 10 posto plodova je preko 60 posto pocrvenelo, lionska rana je na ukus još zelena, a burlat bogami sočna...jedino što su mi još uvek nekako sitne, burlat i nije tako sitan koliko lionska, valjda će lionska za ovih 20 dana narednih da se ugoji, prve plodove sam prošle godine brao oko 25. maja...
Danas ih oprskah sa 14.11.25 prihranom preko lista, čisto da probam..neki ferticare sa dodatkom mikroelemenata. Vidim da poboljšava cvetanje i zametanje plodova pa mi žao što ne oprskah kajsije pre nego su opale, možda bi im pomogao.

http://veletex.com/index.php/katalog/item/ferticare-14-11-25

Pa ja do sada nisam imao za branje, kaže mi ujak da kreće od 15. maja, znam da ja kad sam nosio lionsku ranu da prodajem, oko 26. maja, burlat već prolazila maltene, negde oko 7. juna je više nije bilo..

Burlat je keva, majka i baka :D Stiže jako rano, polovinom maja, izrazito je krupna, lepe boje svetlo crvene i jako ukusna...dal ima još nešto što možeš od voća da očekuješ :D

Pa zato i dostiže, to sam u stvari i hteo reći, baš me briga dal ću prvi u društvu da jedem krupne sočne crvene trešnje :)))

Pa da,lova je lova :DDD,ja mislim da ce biti i ove godine oko 3e,ma tako da ostane i bice dobro

Evo danas mi jedan ukrao ideju, prođe traktorom sa sitnim crvenim trešnjama, bole ga uvce žena verovatno ide na pijac, a narod kad vidi trešnje ima da jede pa i sitne za lepe pare :D
Evo kako izgledaju sada moje, lionska rana je u pitanju ova obojena, zelene su šareni kalem, burlat nisam slikao, jer sam poluzrele već popapao, ima zakržljalih, ima ih sa rupicom, a ima bogami i do pola pojedenih, to je valjda od ptica, jer sam video svraku da sleće...
Nego jedna burlat što mi bila puna roda, šesta godina, skoro sve opalo čoveče u fazi precvetavanja, evo slika i toga. A ima jedno malo drvo puno skroz nije opala ni jedna..

Koja je ovo živuljka na slici, da nije to ta trešnjina osa i šta ona radi, motala se po listu, gledao sam je ali ništa uradila nije..

Nazad
Vrh