Traktorske kose

Ja sam jednom tako prosao sa kamionskom prikolicom i par100 “náluk” kocka bali… svi koji su krali - u ovo slucaju - struju su ostali bez… niko nije prijavio (a ja stvarno nisam primetio).

Kupio sam ju (i trakasti sakupljač sijena) neispravnu, a prethodni vlasnik kaže da je ošo jedan gornji zupčanik. Kako god bilo planiram ju skroz rastavit i promijenit što treba. Mislim da će tu bit još toga za zamjenu pa sam zato pitao jel ima netko katalog dijelova.

Imam rotacionu 165 sip promenuo sam sve lezajeve u kucistu diska donji tanjiri nemaju lufta a ona i dalje vibrira trese kad radi. Sta moze tu biti problem.

Ja imam superior već nekoĺiko godina i zadovoljan sam .Uglavnom pogonski mehanizam ako nema luft on je najskuplji za remont.BCS bi trebala biti dobra to je poznat brend u nje je razlicit protunož to su hodajući šiljci jači je od ovih na superior a vjerovatno i skuplji.

Imao sam imt sa 4 diska, posle kupio novu poljakinju 142-ku. Kosio 1 sezonu sa njom pa prodao. Sada mi opet treba kosa, pa gledam te duplex kose lepo rade, ne guše i najbitnije ne slažu pokošenu masu u red kao bubnjara pa detelina bude sirova i posle 10 dana sušenja na njivi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

U Banatu? 10 dana… nema sanse… nema u Banatu gde ne duva kosava (pogotovo posl. par god.), tako i susenje delmteline. Prva detelina max. 7 dana, ali to max.

Sa kojom god da pokosis ako hoces lepo da se osusi i da odradis moras je rasturiti posle kosenja.Imt rotaciona je teski krs. Poljakinja je ok za male povrsine. Ko hoce ozbiljniju masinu krone,vicon kun i to je to. Nema mnogo mudrovanja.

Sa kojom god da pokosis ako hoces lepo da se osusi i da odradis moras je rasturiti posle kosenja.Imt rotaciona je teski krs. Poljakinja je ok za male povrsine. Ko hoce ozbiljniju masinu krone,vicon kun i to je to. Nema mnogo mudrovanja.
Strane nove kose su po meni vise nego skupe. Kod kupovine polovnih, uvek idem logikom da onaj ko je platio ozbiljnu cifru za kosu nije kosio sa njom par hektara, a remonti za njih nisu uopste jeftini. Pritom cesto budu i neuspesni zbog pohabanosti kompletne masine. Da je Imt krs se upotpunosti slazem, jer sam je doktorirao, rasturao i sastavljao za par godina nebrojano puta. Sto se tice susenja posto kosimo i sa diskastom i sa bubnjarom, razlika u susenju je jedan dan, koji u prvoj lucerki cesto ima veliki znacaj. Sto se poljakinje tice, da je ozbiljna kosa, nije. Da moze sa njom da se uradi posao, moze. Ja sam kosio i do 500jutara godisnje s njom, lucerke, livade sirka po strnistima... Zivotni vek sa manjim remontima u mojoj eksploataciji je 5-6 godina... Za toliko koliko kosta i koliko kostaku popravke po meni sasvim korektna kupovina.

Nazad
Vrh