Traktorske kose

Ma bolji on neg rucna kosa i volovi!!!! A zasto ja et nemam 539 nizt imam IMT traktor al meni je 539 za svoje konje dobar traktor i za lakse ravnicarske poslove je extra (kosenje, prskanje, spartanje, grabljanje, laki transporrt slame ili sijena) ja sam radio par puta sa 539 i nije los al ipak je 39 ks ne mozete ocekiavati snagu kao od 60 ks a on sa IMT 165 brije!!

Ma 539 je legenda od traktora, al moja kosa ima zahvat od 195cm i teska je 650kg, a dugačka kao i fergo. Zato on vise nece kostiti, to je 100% preuzeo Hurlimann.

I kazu nemoze da radi pa sta oce od 39 ks sasvim dovočljno za njeg!! JA kad bi uzimao traktor do 40 KS ursus 335 ili 539 drugo nista za te lakse poslove pa zombi tvoj fergo goni 160 cm frezu i kosu 195 sa 39 ks to je vise neg dovoljno!

View My Video drugom brzom u polegloj detelini.jako je kratka parcela pa nisam ni probo brze
2hh1v10.jpg
14me7g6.jpg

Ma druga je za njeg taman na ravnici naaravno au brdu prva a negdje gdje je ravno i nije pregusta trava isli smo i trecom sa prijetoljovim 539!!I sto ne skines onaj lim sto skupla travu bez njega se bolje trava osusi ja skino to sve bolje je razastre!!

Kako 539 može da nosi tu kosačicu 195cm kada ja sa 577 dv kosačicu 185cm nosim ali moram polako jer ga propinje.

Pa dok je nosio sa ferdjom bila je 30 cm manja i 300 kila laksa

KO ne vjeruje evo slike...

Evo je na Hurlimann-u

xlgoat.jpg

a evo je i na 539 kad smo krenuli na kosenje prosle godine

2v0ohag.jpg

Moram da idem kao mrav sa njom jer jaaaaaaako propinje traktor, kad je nezgodna situacija onda ja stanem naprijed na tegove (fergo ima dva tega od po 20 kila stalno a kad smo kosili s njim nosio je jos jedan od 20 kila). Ko kaze da je bilo lako kostiti sa ovom kosom i 539, šta mislite zašto sam rekao da hurlimann sad 100% preuzima taj posao. Ni sam ne znam koliko puta ga je kosa gotovo prevrnula.

EDIT

Da napomenem da ju je Fergo samo trebao dići a posle su je nosili ovi lanci pošto bi mu ona uništila pumpu vrlo brzo. Ovo je slika sa tanjiračom, pošto sve teže mašine nosim na ovaj način (tanjirača, sijačica, rasipač za djubrivo...).

14ljb07.jpg

Poslednja izmena:
To je snimanje za forum inace smanje malo brzinu kretanja kad nesnimaju.
Zombi dok si imao samo ferdzu nisi bas bio istog misljenja da nemoze da je nosi i hvalio si je na sav glas kako je lako pogoni malo je teza za nosenje al nema problema , secam se i kad si ove lance
postavio na forum i cinimise da je ila 185 cm a sad porasla u 195cm , poceo si da piseskao HR a ne kao BH .
Nadalje cu se truditi da sto manje tvojih postova procitam na forumu , jer treba da nagadjam sta je tacno a sta ne

Ja jutros pokosio jednu njivu od 1 kj sa svojom IMT 3 diska kosom ide 2 brzom na 1200 obrtaja ne osjeti je.Mogul nozevi radura na ovu diskastu kosu ili moraju iskljucivo ovi Termometalovi.Ovi su malo duzi radura ali dosta boljeg kvaliteta,kad ga postavim lijepo se okrece i sve samo nemoze da se okrene za citav krug dole na onom sarafu kad ga postavim,smetal to sta,dobro kosi ?...pozz

nesmeta nista ako ne udara u susedni disk.vidi da li je rupa na nozu ista

Jeste ista rupa samo oni standardni nozevi sto su bili na njoj kad je kupljena mogu da se okrenu za citav krug oko onog sarafa sto na njeg stavljam noz za razliku od njih ovi RADURA nozevi su duzi i nemogu da se okrenu za citav krug jer im smeta nesto u unutrasnjosti diska.Ne udara u susjedni disk ali cu ih za svaki slucaj skratit na duzinu ovih standardnih.pozz

To je snimanje za forum inace smanje malo brzinu kretanja kad nesnimaju.
Zombi dok si imao samo ferdzu nisi bas bio istog misljenja da nemoze da je nosi i hvalio si je na sav glas kako je lako pogoni malo je teza za nosenje al nema problema , secam se i kad si ove lance
postavio na forum i cinimise da je ila 185 cm a sad porasla u 195cm , poceo si da piseskao HR a ne kao BH .
Nadalje cu se truditi da sto manje tvojih postova procitam na forumu , jer treba da nagadjam sta je tacno a sta ne

Kao prvo, nikad nisam rekao da je fergo lako nosi, to je laž. Fergo je lako goni, kad je jednom pokrene i ubrza. Lance sam napravio jako davno, mnogo prije ovog foruma i a na forum sam ih postavio kada sam se učlanio. Kosa je fabrički 185cm zahvata ali sad ima nestandardne noževe i kosi tačno 195cm kad je u punom zahvatu (što je naravno nemoguće ostvariti). Stavio sam joj jako dugačke noževe koji nešto malo ulaze u drugi disk ali ga ne udaraju.

Ova koševina je išla u drugoj i trećoj sporoj jer je trava bila jednostavno ogromna (vidi se na snimku) te jako polegla.To je snimljeno proljetos, u prvom otkosu. Trave su bila tako velike da su patile i gasile i veće traktore od mog (i fergo je jedva pokosio, al bas jedva). NIje bilo moguće ići brže.

Dok sam imao ferdžu nisam znao za bolje pa mi je sav rad sa njim bio lak i jednostavan. Sad kad imam gotovo dva puta veći traktor i kada sam vidio kako je tek s njim lako raditi, jasno je da mi sad onaj rad sa ferdžom djeluje kao teška patnja.

Uostalom, šta se imam tebi pravdati i šta me briga čitaš li moje postove ili ne?

EDIT

Stavio sam te na ignore listu te se ne moraš truditi da komentarišeš moje postove. Stavi i ti mene i kvit smo, zaista neću da se raspravljam s tobom.

Poslednja izmena:
Et mi smo sada bili malo gledal kako covjek kosi u jednoj njivi blizu moje kuce sa IMT 539 i zakacio od nekog prijetelja kosu 165 sip sa dvije glave jer je njegova IMT udarila od kamen pa je sada na popravci kosio je 1 brzom u jednoj ogromnoj trravi koja nije kosena nikkako ove godine i islo je bez problema kosacicu nije problem gonti po travi vec je problem nositi je a kako je propinjala 577 kada kod nas u brdu URSUS c- 360 nosi kopsu 2.00 m ja licno isproobo komsinu dok nisam imo svoju koja je bila 2 m i nije ga propinja isla bez problema a zao mi sto nisam ponio telefon da vam snimim kako 539 kosi a zomb sta ti radis sa svojim 539 pšored HURlija!!

Nazad
Vrh