Traktorske kose

podesiš visinu i onda samo spustiš hidraulik za to služi lanac da ne moraš na svako dizanje da picajzliraš

Ljudi za sta sluzi onaj lanac na kosacici koji se zakacuje za bolcn na traktoru?

Na kojoj kosacici , ziletari ili diskastoj
Na diskosnoj kosacici lanac sluzi za vise stvari
1 odredjivanje najnize visine dela sa kaisima da zastitnici kaisa ne udare u zemlju i iskrive se i da reduktor ne bude ostecen prilikom kosenja
2 da se podesi visina 1 papucie reznog aparata , ako reduktor udara u zemlju papuca nece nalegati na zemlju
3 traktori koji nemaju lance na poteznicama da im odrzava pravac kose ( da kosa ne seta levo desno)
Mozda koristi i jos necemu o cemu ja neznam

ja imam pz 165 nosim je sa fergusonom,brije kad kosi,vozim prvom brzom ili trecom sporom...

Čitam malo ovu temu i gledam čime kosite i čudim se malo, zašto kosite sa 135. Moram vam reči, da bi traktori kao što su Zetor 4712 i IMT 539 morali iči sa kosom 165. To znam zato, što sam i ja imao 165 (SIP ROTO, a poslije Vicon), a kosili smo sa Deutz-om 4006 (i vjerujte da znam što je brdovit teren). Sad kosim sa kosilicom Krone AM 282.
Ovim nisam mislio ništa loše , samo kažem što mislim.

Ništa nevaljaju vaše kosilice, kod mene se kosi sa automatskim kosilicama, sama određuje visinu, snagu ,rastojanje,.... brzina zavisi od veličine pršute koju pojedeš pre košenja. Kardan je od kvalitetnog čelika na latinski se zove Č.-Fagus-, a može i od Č.-Pinus silvestris-, on je nešta slabijeg kvaliteta al nije loš.
ne lupaj da ne izgubiš krila vidim kako se razumeš ko milica u tri znate svi šta a nemaš pojma naziv proizvodjača bolje ćuti

Sto bi Todore banovali, prihvataju oni kritike.... Da ne teramo dalje u off, imam jedno pitanje u vezi IMT rotacione kosacice. Jel na nju ide kardan sa lamelom ili obican?

u katalogu pise sa lamelom,ali vecina njih nazalost zna samo za lamelu na motoru,a upustvo od masine zrtvuju u WC-u:osmeh: :ppozdrav:

I moj stric na Niemayer rotacinoj koristi kardan sa lamelom jer nema svoju lamelu kosacica.Koja ima svoju lamelu je dobra stvar bas zbog nemarnosti.
Kako se komso pokazala poljakinja,ima li primedbi?

Proslog proleca sam je kupio novu i do sada sam sa njom pokosio oko 80 hektara i nema nikakvih problema, mogu da kazem da sam bas zadovoljan. Pre nje sam imao Fellu Werken 185 cm zahvat, prodao sam je pre dva meseca, takodje je bila jako dobra kosacica

Nazad
Vrh