Traktorske kose

Poljakinja je jako dobar odnos cene i kvaliteta.Kupuje se dosta poljske mehanizacije kod nas i vidim da se pokazala izuzetno dobra.Ja sam hteo da kupim bocnu frezu i kosacicu za vocnjak poljsku ali nije bilo kod nas pa sam morao da napravim po uzoru na njihovu.

ne lupaj da ne izgubiš krila vidim kako se razumeš ko milica u tri znate svi šta a nemaš pojma naziv proizvodjača bolje ćuti

Upravu si Todore šta ću kod mene još nije stigla traktorska kosa pa neznam naziv proizvođača a vidim da ih i ti znaš, još delamo srpom. Šta uradi ovaj osiromašeni uranijum od nas imamo sreće što nije bio bogat. Nisi ti loš dečkić, malo kraći fitilj al ima i gore. :haha:

Poslednja izmena:
Znaci taj lanac se smije zategnut da drzi kosu da se ne objesi kosioni aparat! Ja do sada pri kosidbi samo formalno zakacim lanac da mi nevisi a non stop bude opzustan i nem niakkav efekat a ja ni sada ne bi pitao za to vec vidjo rijec o tome pa se sjeti!!

pa jel ti kosis ispod zemlje pa menjas nozeve na 3 ha
Da menjam ih na svaka 3 h s tim da posle prvog (to mi je parcela koja ima nekoliko vododerina dobokih 40 cm plus obala na obe strane ) zamenim mesta nozevima jer toliko budu potroseni da ne poverujes.Kod mene u vinskom Sremu je zemlja dosta sljunkovita iz tog razloga dovoljno je da par puta zakacim na zemlju ,A zakacim je kad nagazim na vododerine tj kad mi tocak upadne u neku tad nema manevrisamja samo po gasu!

I moj burazer kosi 2 brzom,posle radova livada nedaj boze ocerupana.Inace je traktor IMR landina sa motorom i pumpom od tamica 60.U transportu ide 65km/h mereno vise puta.

Poslednja izmena:
Pa i ne treska toliko bas danas isprobasmo IMT 539 i IMT 165 u jednoj njivi 2 brza i gas jest da po malo treska al nista strasno!!!!

košnja sa 539 je ko brisanje dupeta okominjom (to je ono što ostane kad okruniš klip kukuruza) jedno jako zanimljivo iskustvo

ma ne potcenjujem ja tebe ja sam s tim kosio 10 godina i to je samo nužno zlo samo ne razumem zašto se kačite za fergusona kad za iste pare možete imati neuporedivo bolji traktor i jači i u toj patnji jpš ga i hvalite a pride vas malo i palim

Ja juče probao da kosim sa Hurlimann-om u drugoj brzoj (nešto maaaalo brža od druge brze kod IMT 539) i ide bez problem, ne treska posebno al nema sanse da "uhvatim" cosak kako treba, jednostavno traktor prebrzo ide. Na vecim parcelama bi islo bez problema. Sa 539 inače kosim uvijek u prvoj brzoj sem na jednoj njivi gdje mora u trecoj sporoj, al tu je bas zahebana konfiguracija zemljista.

Nazad
Vrh